Valls organitza una nova edició de la Setmana de les Capacitats

Valls organitza una nova edició de la Setmana de les Capacitats

> Amb el lema «Jo soc capaç», la programació es durà a terme entre el 27 de novembre i el 3 de desembre

Es pretén conscienciar la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb diversitat funcional a la societat

> Consulteu el programa

Valls celebrarà, un any més, la 12a Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat al 3 de desembre des de l'any 1992 per l'Organització de les Nacions Unides. Amb el lema ‘Jo soc capaç’, aquesta iniciativa que impulsen conjuntament entitats i institucions arriba a una nova edició amb un programa setmanal farcit d’esports, tallers, actes culturals i xerrades divulgatives.

231120SetmanaCapaitats2

La Setmana de les Capacitats, que es desenvoluparà entre el 27 de novembre i el 3 de desembre, compta amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Xarxa de les Capacitats, l'òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones amb diversitat funcional de Valls. Enguany està organitzada per l’Associació per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, l’Associació Porta Oberta, el Consell Esportiu de l’Alt Camp, la Fundació Ginac, els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet, la Lliga d’Afectats Reumatològics (Mestral), el Patronat Municipal d'Esports i el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) de l'Ajuntament de Valls.

 

L’alumnat de l’assignatura de Projectes Artístics del Batxillerat Artístic de l’IES Narcís Oller ha dissenyat el cartell oficial de la Setmana de les Capacitats, que s’ha triat d’entre les diverses propostes que han dissenyat els mateixos estudiants. La Setmana de les Capacitats alhora compta amb nombroses entitats i empreses col·laboradores: Agbar, Associació Nidari, Associació Trèvol, CB Valls, Creu Roja, Fundació La Lliga, Fundació Vilaniu, Inclubàsquet, Infinity Dansa, Institut d’Estudis Vallencs, JCA Cinemes, Nàstic, Protecció Civil, Residència Mimara, Residència Santa Teresa i Centre Sensacions

 

Tots els actes organitzats al voltant de la Setmana de les Capacitats tenen com a objectiu apropar el col·lectiu per conscienciar la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb diversitat funcional a la societat. Per aquest motiu s'han programat activitats destinades especialment als alumnes de les escoles i dels instituts, com la jornada “Adapta't a l'esport”, on els joves poden viure en primera persona com és practicar un esport com si patissin alguna diversitat funcional. També es faran tallers de sensibilització anomenats "Invisible" a les escoles de Valls, per a alumnes de tercer i quart de primària, a càrrec del SOI de la Fundació Ginac; i xerrades de sensibilització per als alumnes de 1r, 3r i 4t d'ESO a càrrec del SIEI Narcís Oller.

 

Programa d’activitats

231120SetmanaCapacitats

Dilluns, 27 de novembre

> 17:30h al Pati de Sant Roc. Teatre de titelles familiar amb l’obra “Les emocions de Porta Oberta”. Organitza: Associació Porta Oberta i Grup Amateur de teatre-clown de l’Associació Nidari. 

 

Dimarts, 28 de novembre

> 17:30h a JCA Cinemes. Cinema gratuït «Campeonex». Amb consumició mínima i per ordre d’arribada. Pel·lícula recomanada a partir de 7 anys. Organitza: Associació Porta Oberta i Pla d’Acció Comunitària Inclusiva de Valls.

 

Dimecres, 29 de novembre

> De 9 a 14h a les instal·lacions del Vilar. Jornada «Adapta’t a l’esport», per alumnes dels instituts. Organitza: Fundació Ginac, La Lliga d’afectats reumatològics i discapacitats, Patronat Municipal d’Esports de Valls, Consell Esportiu de l’Alt Camp, Pla d’Acció Comunitària Inclusiva de Valls, Formació Professional de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar de Manteniment d’Instal.lacions Esportives (AMIE) IES Narcís Oller, Cicle Formatiu de Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva de l’IES Jaume Huguet.

 

Dijous, 30 de novembre

D’11 a 13h al Pavelló Joana Ballart.

> Documental del «Nàstic Genuine, el nacimiento de una realidad» amb la participació del director del documental Ram Giner, el director general del Nàstic Lluis Fàbregas i Rafel Magrinyà, Llicenciat en Educació Física, Màster en Alt Rendiment Esportiu i Tècnic Esportiu Superior en Futbol, i com entrenador de l’equip Genuine del Nàstic.

> Monòleg de Marc Buxaderas. Conviu des del néixer amb una tetraplegia cerebral espàstica, una discapacitat que no li ha fet perdre el sentit de l’humor i convertir-se en un monologuista i actor ben reconegut.

Organitza: Pla d’acció Comunitària Inclusiva i Patronat Municipal d’Esports.

 

Divendres, 1 de desembre

12a Festa de les Capacitats al Pati

> De 17:30 a 19:30h. Dj i actuació musical, i taller Infantil entorn la Fibromiàlgia. Taller de sorra de colors i pintar cares. Organitza: Associació per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Col·labora: Centre Sensacions.

> 18:30h. Lectura del manifest.

> 19h. Dance mob amb Infinity Dansa i tancament de festa.

 

Diumenge, 3 de desembre

> D’11 a 13h al Pavelló Xavi Tondo. Torneig de Bàsquet Inclusiu. Organitza: Fundació Ginac, Inclubàsquet i CB Valls.

 

VALLS · 20 DE NOVEMBRE DE 2023