Es presenten les noves activitats en família, emmarcades en el Pla Educatiu d’Entorn

Es presenten les noves activitats en família, emmarcades en el Pla Educatiu d’Entorn

> S’ofereixen tallers didàctics i lúdics gratuïts els dissabtes 13 de gener, 10 de febrer i 9 de març

La Regidoria d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Valls, per mitjà del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), ha organitzat un nou cicle d’Activats en Família els dissabtes 13 de gener, 10 de febrer i 9 de març amb l’objectiu d'apropar el lleure educatiu als nens i nenes amb tallers didàctics gratuïts que els permetran descobrir coses noves mentre es diverteixen. Un taller de cuina de reaprofitament, jocs de ciència i les pròpies coneixences són els eixos escollits per a les activitats d’hivern, pensades per a xiquets i xiquetes a partir de quatre anys.

Aquests tallers són activitats gratuïtes obertes a totes les famílies i programades amb la intenció d’oferir noves propostes de caire educatiu i familiar al municipi que potenciïn l’esperit crític i la curiositat per diferents disciplines que esdevenen un reforç educatiu.

231214PEE

El cicle d’hivern començarà el dia 13 de gener amb un taller de cuina en família per a nens i nenes a partir de 6 anys, en el qual es farà un reaprofitament dels dolços que hagin sobrat de les festes de Nadal. Es farà a l’espai de Vallsgenera i les places són limitades. El dissabte 10 de febrer, a la plaça del Torrent del Titit, tindrà lloc l’activitat dedicada a la ciència. Es divideix en dues taules, segons les franges d’edat a què van destinades. Una porta per títol L’aventura de la poció secreta, recomanada a infants de 4 a 7 anys, que s’endinsaran en el viatge d’un científic a la recerca del gran Mag Merlí. La segona, sota el títol Ciència i Dona, es fomentarà l’aprenentatge a partir de l’experimentació, en aquest cas el taller és recomanat a nens i nenes de 8 a 12 anys. Per acabar, el dissabte 9 de març es realitzarà al Pati el taller denominat Conèixer per respectar, on es descobrirà la diversitat entre nosaltres. 

Per a les dues primeres activitats, cal inscripció prèvia al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al telèfon 977 63 60 04. Són activitats gratuïtes pensades per fer-les conjuntament en família; per tant cal que sempre hi hagi una persona major d’edat per acompanyar les nenes i els nens.

 

Per Nadal, Casal lingüístic

Dins el mateix marc del Pla Educatiu d’Entorn, la Regidoria d’Educació i Política Lingüística ha organitzat per a les vacances de Nadal el casal lingüístic de català per a xiquets i xiquetes nouvinguts de 6 a 12 anys que necessiten un reforç en l’aprenentatge de la llengua catalana. L’activitat es durà a terme a les instal·lacions de l’Escola La Candela, els dies 27, 28 i 29 de desembre i el 2, 3, 4 i 5 de gener, en horari de 9 a 13 h.

La finalitat d’aquest casal és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de procedències diverses que fa poc temps que han arribat a la ciutat, perquè tinguin l’oportunitat de reforçar l'aprenentatge del català en el període de vacances escolars i d'aquesta manera pugin iniciar el segons trimestre amb més garanties, per tal d’afavorir la igualtat d’oportunitats d’aquest alumnat en l’àmbit educatiu.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples mancances formatives de la nostra societat. Són instruments per donar resposta integrada i comunitària a les necessitats dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S’adrecen a tot l’alumnat i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desfavorits.

231214CARTELL activitatsfamlia plaeducatiuentorn

VALLS · 14 DE DESEMBRE DE 2023