Multitudinària Gran Festa de la Calçotada.

Multitudinària Gran Festa de la Calçotada.

>La cita anual va acollir 35.000 visitants.

>La guanyador del Concurs de Menjar Calçots va ser Antonio Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda, menjant-se 240 calçots en tres quarts d’hora.

>Durant el matí es van realitzar demostracions de coure calçots, concursos i lliurament de premis, cercavila, mercat de la calçotada, venda i degustació de productes típics de la comarca i tastets de la calçotada.

>La degustació popular es consolida un any més com un dels grans actes de la Gran Festa.

>El Museu Casteller de Catalunya va aprofitar la Festa per obrir al públic.

>Els vallencs Figa Flawas van vendre en primícia el seu nou disc “La Calçotada”.

240129GranFesta

Valls celebra la Gran Festa de la Calçotada amb un gran ambient als carrers i places de la ciutat. Unes 35.000 persones han visitat la capital de l’Alt Camp per gaudir de la tradicional festa gastronòmica, que any rere any atrau milers de visitants d’arreu del món: Brasil, Alemanya, Anglaterra, Argentina, Rússia, França, Andorra i de molts indrets de Catalunya i l’Estat.

La Comissió Organitzadora de la Festa fa una valoració positiva i exitosa de la Gran Festa. Pel que fa a les degustacions, enguany s’han superat totes les expectatives, venent 3.600 lot degustació, 1.5000 de les quals es van vendre, per primera vegada, de manera anticipada. L’espai habilitat a l’aparcament de la Cooperativa Agrícola de Valls ha tingut molt bona acollida per part del públic, amb taules i cadires, brasa i graelles, servei de bar i música de sobretaula amb les actuacions de Miquel del Roig i El Artriste.

 

Guanyador del 38è Concurs de Menjar Calçots: Antonio Hernández Garcia

El Concurs de Menjar Calçots és el que aixeca més expectació de la Festa. Enguany hi han participat 20 homes.Antonio Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda, va ser el guanyar del concurs de menjar calçots, després de cruspir-se, en tres quarts d’hora, 240 calçots d’un pes de 3,06 quilos. La segona posició va ser per Ramon Caballero, de Barcelona, amb 2196 calçots i 2.260 grams, i la tercera posició va ser per Ramon Forès, de Valls, que va ingerir 190 calçots amb un total de 2.140 grams. Els guanyadors van ser obsequiats amb premis patrocinats per Castell d’Or, Salses Fruits Europastry, un per a cadascun dels tres primers classificats, juntament amb un lot de vins de la DO Tarragona, un Joc del Calçot de l’IGP Calçot de Valls un davantal, i un 2x1 per visitar el Museu Casteller de Catalunya.

 

36è Concurs de Cultivadors de Calçots i 32è Concurs de Salsa Calçotada de Valls.

El primer premi del Concurs de Cultivadors va ser per Horta Blanch, d’Altafulla.. Quico Amill de Valls i Pau Llaurador de Perafort de Castellvell van quedar en segona i tercera posició respectivament. El premi a la mota amb més calçots va ser compartit per Fernando Serra, de Vila-seca, i Jaume Papió, de Reus. La mota en qüestió presentava 15 calçots uniformes comercialitzables segons la normativa de la IGP. Pel que fa al Concurs de Salsa de la Calçotada, la reusenca Emilia Llort va guanyar el primer premi del concurs. Àngeles Garcia iJordi Rovira, ambdós de Valls, van obtenir el segon i tercer premi, respectivament.

Des de la Comissió Organitzadora de la Gran Festa i, especialment, des de la Cambra de Comerç i Indústriai Serveis de Valls, volem agrair a patrocinadors, voluntàries i voluntaris, restaurants, entitats i institucions col·laboradores la seva implicació. Així com volem agrair la cobertura i ressò que els mitjans de comunicació heu fet de la Gran Festa de la Calçotada d’enguany.

 

VALLS · 29 DE GENER DE 2024