El Museu Casteller de Catalunya promou la temporada de calçotades amb una oferta especial d’entrades 2x1 per a tots els clients dels restaurants de Valls i l’Alt Camp

El Museu Casteller de Catalunya promou la temporada de calçotades amb una oferta especial d’entrades 2x1 per a tots els clients dels restaurants de Valls i l’Alt Camp

  • Un total de setze establiments especialitzats en l’autèntica calçotada de Valls se sumen a la iniciativa
  • La promoció de 2x1 d’entrades per visitar el Museu Casteller serà vàlida fins a l'1 de setembre

El Museu Casteller de Catalunya i restaurants de Valls i l’Alt Camp engeguen aquest mes de febrer una promoció conjunta que arriba just en plena temporada alta de calçotades. Tots els clients dels principals restaurants que ofereixen el menú de calçotada al territori es beneficiaran d’una oferta especial amb entrades 2x1 per visitar el Museu Casteller, sumant d’aquesta manera la popularitat de l’autèntica calçotada de Valls amb els castells i l’atractiu del nou equipament cultural inaugurat el 2023.240206Promoci Calotada

En total s’han sumat 16 restaurants a la proposta, entre ells els establiments vallencs Casa Fèlix, La Licorera, Masia Bou, Julià Mallol, l'Incògnit, Les Espelmes, el Refugi, així com Masia Fontscaldes i El Cervelló de la pedania de Fontscaldes i Cal Ganxo de la pedania de Masmolets. També hi participaran restaurants com Esportell del Bou (EMD Picamoixons), La Sort (El Pont d'Armentera), El Coll de Nulles (Nulles), El Mas Bell (El Milà), la Masia del Pla (El Pla de Santa Maria) i la Montoliva (Villallonga del Camp, Tarragonès).
El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Valls, Joan Ibarra, i representants dels diferents restaurants han presentat la iniciativa que vol acostar també a més del Museu Casteller tot el conjunt de l’oferta turística de la ciutat als milers de persones que venen a gaudir de la calçotada. L’oferta especial d’entrades 2x1 s’oferirà durant els mesos de febrer i març, en plena temporada gastronòmica del calçot, a tots els clients dels restaurants. Els beneficiaris de l’oferta d’entrades tindran marge per utilitzar-les i visitar el Museu Casteller fins l’1 de setembre. 

El Museu Casteller de Catalunya va obrir portes el passat 8 de setembre i s’ha aixecat amb l’impuls de l’Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El projecte ha permès crear un centre museístic, d’experiències singular i innovador al cor del Centre Històric i a tocar de l’emblemàtica plaça del Blat, Km0 del fet casteller. Al nou Museu Casteller el visitant pot sentir i viure les emocions dels castells i descobrir a la vegada els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més de dos segles d’història i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

 

Tots els restaurants participants de la promoció

 

Casa Fèlix. És un restaurant amb més de 50 anys de trajectòria oferint l’autèntica calçotada de Valls, amb un menú complet que inclou, entre d’altres, botifarres, carn de xai, carxofa de temporada... Compta amb una extensa carta de cuina tradicional catalana.

  • Valls, ctra. de Tarragona km. 17.

 

La Licorera. Situada en una antiga fàbrica d’elaboració d'aiguardents que s’ha reformat per donar un servei gastronòmic típic de la zona. La Licorera aposta pels productes agroalimentaris de Km0 i ofereix l’autèntica Calçotada amb tots els seus elements.

 

Masia Bou. Coneguda popularment com la casa pairal de la calçotada, fundada l’any 1929, és un referent de la cuina del calçot i la seva gastronomia. Adapta la seva carta amb menús especials per l’època dels calçots a més de la típica cuina amb plats del país.

  • Valls, ctra. Lleida, km 21, 5.

  • 640626011.

 

Cal Ganxo. Caracteritzat per la seva cuina on només se serveixen calçotades ofereix una experiència gastronòmica especial. Amb una salsa de calçots, recepta original de la iaia Cisqueta de Cal Ganxo. 

 

Julià Mallol. Aquest típic restaurant pizzeria vallenc està situat al Centre Històric de Valls en un espai que conserva les seves antigues arcades i parets de pedra originals. Combina la cuina típica italiana amb pizzes i pastes amb plats de cuina catalana i a la vegada que també ofereix calçotades.

 

Incògnit. El trobem al Centre Històric de Valls, just a tocar del Museu Casteller, i ofereix cuina típica de la zona i també ha incorporat al seu ventall gastronòmic la típica calçotada. Com a novetat, ofereix també l’hamburguesa de la calçotada.

  • Valls, Plaça del Blat, 4.

  • 639417606.

 

El Refugi. Restaurant rústic on podeu gaudir de les calçotades típiques de la zona. Amb un sortit extens de carns a la brasa que fan una combinació clau en el seu menú de temporada.

  • Valls, ctra. De Barcelona – A 200 Mts Rotonda de Alió.

  • 606959542.

 

La Montoliva. Amb més de quaranta anys de tradició, podeu gaudir de calçotades i també de les montolivades, tot amb producte de la terra.

 

El Cervelló. El restaurant manté viu l’esperit de la típica masia catalana. On els plats tradicionals són els protagonistes. Pots gaudir tant de la cuina típica de la comarca d’Alt Camp com de les calçotades populars de la zona.

  • Fontscaldes, Carrer Major, 56. 

  • 977601951.

  • https://www.restaurantmasiacervello.com/ca/inici/

 

Masia Fontscaldes. Masia tradicional catalana que data del segle XVII coneguda per les seves calçotades típiques de la zona. Junt amb carns a la brasa i les seves guarnicions en fan un indret magnífic per gaudir en familiars i amics.

 

Les Espelmes. Ofereix la calçotada típica de la zona amb unes magnífiques vistes sobre tota la comarca de l’Alt Camp i el Camp de Tarragona, gràcies a la seva localització privilegiada al Coll de Lilla.

 

La Sort. Un indret amb vistes i paratges naturals. Destaca la seva cuina casolana i de mercat, en un restaurant amb capacitat per 140 comensals amb menúd de calçotades des de gener fins a Setmana Santa.

 

El Coll de Nulles. Ofereixen cuina catalana i tradicional, amb productes de la terra, 100% naturals, de proximitat i d’alta qualitat. Podeu gaudir de l’autèntica i tradicional calçotada.

  • Nulles, ctra. Del Pont d’Armentera, Km. 16. 

  • 977603596.

  • https://www.restaurantcolldenulles.cat/

 

El Mas Bell. Situat en un entorn privilegiat, es caracteritza per la seva particular calçotada, exclusiva i sense aglomeracions. Els comensals podran gaudir d’un dia complet a les instal·lacions, envoltats de la millor naturalesa.

 

Esportell del Bou. Una cuina de mercat elaborada amb matèries primeres pròpies Km0, que es transformen i modelen per tal què puguin gaudir-ho amb tots els sentits. El seu entorn, rústic i acollidor fan d’aquest un indret idoni per les calçotades i tot tipus de celebracions.

 

Masia del Pla. Tot un clàssic i referent per fer una bona calçotada. Es tracta d’una masia d’estil català i familiar, que combina la cuina tradicional i els productes autòctons de la terra. 

 

 

VALLS · 6 DE FEBRER DE 2024