Es posa en marxa el projecte Agents d'Igualtat, impulsat per les regidories de Joventut i Igualtat i Feminismes, i l'Institut Serra de Miramar

Es posa en marxa el projecte Agents d'Igualtat, impulsat per les regidories de Joventut i Igualtat i Feminismes, i l'Institut Serra de Miramar

> El projecte neix de la necessitat d'educar i capacitar a les noves generacions en la lluita per la igualtat de gènere i la prevenció de les violències

240419 Serra de Miramar

El passat 5 d’abril, es va dur a terme la primera sessió del projecte «Agents d’Igualtat», un projecte innovador que impulsen les regidories de Joventut i d’Igualtat i Feminismes conjuntament amb l’IES Serra de Miramar. Aquesta iniciativa es marca com a objectiu fomentar la igualtat de gènere entre les persones joves participants facilitant-los les eines per actuar com a agents de canvi en aquest àmbit crucial de la societat.

El projecte «Agents d'Igualtat» neix de la necessitat d'educar i capacitar a les noves generacions en la lluita per la igualtat de gènere i la prevenció de les violències, especialment envers les dones i el col·lectiu LGTBIQ+. A través de la col·laboració entre les àrees de Joventut i Igualtat i Feminismes de l’Ajuntament de Valls i l’IES Serra de Miramar, aquest programa innovador pretén formar a persones joves perquè siguin capaces de promoure la igualtat de gènere, detectar relacions abusives en el seu propi entorn educatiu i convertir-se en referents i agents actius entre els seus iguals per aconseguir una transformació social en aquest àmbit.

Durant les nou sessions de les que consta el projecte, un grup d’alumnes de 4rt de l’ESO de l'IES Serra de Miramar, de la mà de l’empresa BeFreya (referent en aquest camp), tindran l'oportunitat d’explorar les complexitats de la igualtat de gènere i adquirir les competències crítiques necessàries per a detectar i revertir relacions abusives. Amb un enfocament compromès en contra les violències de gènere i a favor de l’equitat i la convivència, aquests joves seran empoderats per exercir un paper actiu en la promoció d'una societat més justa i igualitària.

Amb la posada en marxa del projecte «Agents d'Igualtat», s’espera marcar un punt d'inflexió en la lluita per la igualtat de gènere i el respecte entre les persones, demostrant el poder del compromís i l'educació en la construcció d'un futur més igualitari per a tothom. Per això, i a l’espera dels resultats d’aquesta primera edició, les regidories es plantegen poder fer extensiu aquest programa a la resta de centres de secundària de la nostra ciutat.

El projecte «Agents d'Igualtat» compta amb el finançament del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, el qual destina recursos a iniciatives que, com aquest projecte, treballen per la igualtat i l’equitat social.

 

VALLS · 19 D’ABRIL DE 2024