L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard organitza una sortida amb agrupacions instrumentals i corals

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard organitza una sortida amb agrupacions instrumentals i corals

240426emmrobertgerhard

Un any més, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha preparat una sortida de cap de setmana amb totes les agrupacions instrumentals i corals de nivell avançat, en la que hi participen l’alumnat de 12 a 18 anys. En aquesta ocasió, s’ha organitzat una minigira per la comarca de la Ribera d’Ebre, acollits per l’Escola Municipal de Música de Móra d’Ebre, que és qui ha gestionat el seguit de concerts que, ja sigui sols o de forma conjunta, tindran lloc del 10 al 12 de maig.

El divendres hi haurà les primeres actuacions a càrrec dels diferents grups i seran concerts d’un marcat caire social. D’un banda, al matí l’alumnat vallenc oferirà dos recitals simultanis a dues escoles, una de primària i una d’educació especial. De l’altra, a la tarda tots els grups oferiran un concert a l’Hospital de Móra d’Ebre: els de música moderna tocaran en un petit espai exterior però a l’abast de totes les habitacions de l’hospital i les agrupacions acústiques ho faran en diferents passadissos i sales polivalents de l’edifici hospitalari.

Ja dissabte tindrà lloc la visita cultural d’aquesta sortida pel poble vell de Corbera d’Ebre. A la tarda, i després de diferents assajos amb les agrupacions de Valls i Móra d’Ebre, tindrà lloc el concert de les agrupacions clàssiques a la Serra d’Almos. El diumenge serà el moment dels combos amb un concert a l’hora del vermut a la plaça de la Font Vella de Tivissa, en un espai obert a tot el públic.

L’estada serà a l’alberg de Tivissa, que acollirà la setantena d’alumnes que participen d’aquesta sortida i els deu membres de l’equip de professorat responsables. Aquesta minigira per la Ribera d’Ebre continua les altres que ha preparat l’escola en comarques com el Penedès o el Ripollès i que es realitzen des de fa catorze anys.

L’escola vertebra els estudis en tres grans pilars: l’estudi de l’instrument, la pràctica en agrupacions instrumentals i corals i les sortides (molt especialment les colònies al nivell bàsic i els intercanvis i minigires al nivell avançat). D’aquesta manera, es pretén fomentar tant l’estudi individual com grupal i les interaccions personals i socials que permet viure la música de manera lúdica i gaudir d’experiències de participar en diferents tipus de concerts, en espais i llocs diferents, amb públics heterogenis i d’edats variades.

 

VALLS · 26 D’ABRIL DE 2024