Projecte conjunt de Creu Roja i Serveis Socials "Salut constant" per a persones majors de 65 anys

Projecte conjunt de Creu Roja i Serveis Socials "Salut constant" per a persones majors de 65 anys

Projecte conjunt de Creu Roja i Serveis Socials "Salut constant" per a persones majors de 65 anys

La Creu Roja, en col·laboració amb el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de Valls, endega aquest octubre el programa 'Salut constant' a Valls. El programa està basat en la prevenció de la dependència de les persones grans, la promoció de la vida independent i l’envelliment saludable a través de diferents xerrades i tallers. Per aquest trimestre s'han programat una xerrada sobre alimentació conscient i tres sessions del taller de remeis casolans.

La primera xerrada, sobre l'alimentació conscient, va tenir lloc aquest dimarts 18 d'octubre, de 10 a 11.30h, a la sala d'actes del Consell Comarcal, i ahir dimecres 19 d'octubre a les 18.30h es desenvolupà al local de l'associació de veïns del Barri Alt Camp. També estan programades tres sessions del taller de remeis casolans que tindran lloc el novembre a la Llar de Jubilats i al Barri Alt Camp, i una sortida per al proper mes de desembre.

Per altra banda, el programa contempla una important línia de treball destinada a millorar la capacitat de la persona gran pel control de determinades malalties (en concret la hipertensió arterial) o preveure l’aparició d’aquestes malalties cròniques. Ajudant a realitzar un adequat seguiment de les indicacions que li recomani el seu equip de metges, i capacitant per reconèixer els símptomes i signes d’alerta que poden indicar descompensació clínica, com la presa de biomesures.

Les activitats s'inclouen en el marc del Programa d'Envelliment Actiu, al qual la Regidoria de Benestar Social li dóna un nou impuls per oferir un tractament especial a la població major de 65 anys, ja que suposen un gruix important de la ciutadania, concretament es tracta del 17%. Per aquest motiu es presenten aquestes activitats i altres iniciatives que s'estan preparant al voltant d'un eix bàsic: oferir una vellesa activa. L'objectiu del programa és promoure la millora de la qualitat de vida de la gent gran de diferents zones de la ciutat, mitjançant la participació social i cultural, fomentant el treball en xarxa i l'apoderament dels veïns. A través de la col·laboració amb Creu Roja, es pretén ampliar l’oferta d'activitats per a la gent gran i abordar l'envelliment actiu des d'una perspectiva integral.

Les inscripcions resten obertes durant tot l'any i es poden realitzar a la seu de Creu Roja de Valls (carrer Creu de Cames, 31) i a les dependències de Serveis Socials (Casa Caritat, carretera del Pla, 37). Per a més informació podeu contactar amb els telèfons 977 61 36 46 i 977 61 40 40.

20 d'octubre de 2016