Andorra La Vella celebra amb una calçotada el 50è aniversari de l'agermanament amb Valls

Andorra La Vella celebra amb una calçotada el 50è aniversari de l'agermanament amb Valls

> El proper diumenge 12 de febrer a Andorra La Vella es repartiran 600 racions de calçotada acompanyades de llonganissa, pa, vi i una pitet commemoratiu.

Enguany es compleix el 50è aniversari de l'agermanament entre Valls i Andorra La Vella i, en el marc d’aquesta commemoració, s' ha organitzat una calçotada popular el proper diumenge 12 de febrer a la plaça del Poble d'Andorra. En total es repartiran 600 racions de calçots de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot deValls a un preu de set euros que també inclou una terrina de salsa, llonganissa (sense gluten ni lactosa), una llesca de pa, vi (DO Tarragona) i un pitet commemoratiu.

A banda de la calçotada popular de diumenge a Andorra la Vella, Valls acollirà una Escudellada Popular el 26 de març a càrrec dels Escudellaires d’Andorra la Vella. També està previst que l’agost se celebrin dues trobades institucionals: l’1 d’agost a Valls, i el 6 a Andorra la Vella coincidint amb la Festa Major per commemorar el 50è aniversari de l’agermanament.

Aquests conjunt d'actes s'estan organitzant conjuntament entre Comú d'Andorra La Vella i l'Ajuntament de Valls. Les dues ciutats estan agermanades des de l’any 1967 quan es va signar el protocol d'agermanament entre les dues ciutat, que va ser validat per la federació de viles agermanades. Pere Canturri i Joan Sasplugas, en representació del Comú Andorra La Vella, i Romà Galimany, l'alcalde de Valls, van ser els subscriptors de l'acord. El de Valls va ser el primer agermanament d'Andorra La Vella, al qual han seguit Sant Pol de Mar, Foix i, recentment, Bariloche.