Actuacions de seguretat viària en zones més transitades i àrees escolars

Actuacions de seguretat viària en zones més transitades i àrees escolars

Actuacions de seguretat viària en zones més transitades i àrees escolars

> S'ha instal·lat un semàfor per vianants a la carretera de Montblanc i 19 noves senyals verticals a l'entorn de col·legis i instituts de la ciutat.  

La Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls reforça la seguretat viària dins la ciutat per tal d'assolir l'objectiu d''accidents zero' apostant també per la seguretat i la mobilitat  sostenible. Aquestes mesures de seguretat viària se centren principalment en la millora dels passos de vianants de les zones més transitades i, molt especialment, davant dels centres educatius.

La primera de les actuacions ha consistit en la instal·lació d'un semàfor per a vianants a la carretera de Montblanc, davant de la benzinera, que ja està en funcionament des de la setmana passada. En segon lloc, els operaris ja treballen en el repintat dels passos de vianants i la instal·lació de 19 noves senyals verticals a l'entorn de les entrades de 14 centres escolars. Finalment, també està previst que s'incrementi la seguretat viària en els principals passos de vianants amb més fluxos de cotxes i vianants, introduint un element nou com són les balisses lluminoses. En total se n’instal·laran 84 per reforçar la visibilitat de 28 passos. Aquestes intervencions tenen un cost global de 13.300 euros.

La regidoria treballa en dos eixos principals: la seguretat i la sostenibilitat. La mobilitat sostenible i segura ja es posa en pràctica a Valls amb el projecte de trànsit pacificat que, per exemple, limita la velocitat en tota la zona de les Muralles a 30 km/h. El concepte de trànsit pacificat ha esdevingut en els darrers anys un instrument molt útil i vàlid per resoldre els problemes de mobilitat en les zones d’alta densitat de població, vies urbanes complicades, activitat comercial i un cens de vehicles elevat.