L'Ajuntament obre la convocatòria de subvencions d' IBI i obres per habitatges que es destinin al lloguer social

L'Ajuntament obre la convocatòria de subvencions d' IBI i obres per habitatges que es destinin al lloguer social

L'Ajuntament obre la convocatòria de subvencions d' IBI i obres per habitatges que es destinin al lloguer social

> Les subvencions per reformes poden arribar als 6.000 euros i al 75% de l’IBI a tots els propietaris que destinin el pis a lloguer social a través de l’Oficina Local d’Habitatge de Valls

La regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Valls obre la convocatòria de les línies de subvencions municipals a habitatges que es destinin a lloguer social, amb l’objectiu d’augmentar el parc de pisos d’aquesta modalitat i facilitar l’accés de la ciutadania a un habitatge per sota dels preus de mercat. D’aquesta manera, la Junta de Govern ha aprovat ja la convocatòria de subvencions que poden arribar a cobrir el 75% de l’Impost de Béns Immobles de l’habitatge que es destini a lloguer social i properament aprovarà les bases de la segona línia d’ajuts de fins a 6.000 euros per obres de reforma que permetin adequar l’immoble i posar-lo també a lloguer social.

D’aquesta manera, la regidoria d’Habitatge reforça les polítiques d’ajuts fiscals destinades a l’ampliació de l’oferta d’habitatges de lloguer social amb mesures que permetin mobilitzar el parc de pisos buits i estimular l’execució d’obres de reforma per millorar les condicions d’habitabilitat. Aquestes mesures es van implementar ja l’any passat després de l’aprovació del Pla Local d’Habitatge que, entre altres objectius, pretén mobilitzar habitatges ara desocupats per tal de facilitar el lloguer social.

La implementació dels ajuts i del pla i protocol local d’habitatge està donant ja els seus fruits. Així, l’any 2016 es van incorporar 25 habitatges nous a la borsa per a lloguer social municipal i que es podran acollir a les bonificacions previstes en l’impost de béns immobles. A més, també durant l’any 2016 ja s’han llogat 4 habitatges més, després que els seus propietaris hi hagin efectuat obres de reforma que han estat subvencionades amb 23.600 euros en total.

> Subvencions per obres de reforma en habitatges per a lloguer social

Pel que fa a les subvencions per obres de millora d’habitatges que properament s’aprovaran, s’hi podran acollir tots els propietaris de pisos que realitzin obres en pisos desocupats per tal posar-los a lloguer. Les subvencions cobriran el cent per cent de les despeses derivades de les obres fins a un màxim de 6.000 euros i inclouen totes aquelles actuacions destinades a garantir l’habitabilitat del pis i que aquest pugui ser utilitzat de manera immediata per a lloguer.

Així, se subvencionen les obres de millora de les instal·lacions d’aigua, gas -inclosa la calefacció-, electricitat i sanejament per adequar l’habitatge a normativa, així com l’arranjament de banys i cuines. Són despeses subvencionables també la millora de l’aïllament tèrmic o acústic amb la renovació dels tancaments dels pisos i també la supressió de barreres arquitectòniques. Per poder acollir-se a la subvenció, els propietaris han d’haver signat amb l’Oficina Local d’Habitatge de Valls (OLH) un conveni per un període mínim de 5 anys i un contracte de lloguer per un període mínim de 12 mesos en lloguer social.

> Subvencions per destinar habitatge a lloguer social

La segona línia d’ajut, aprovada ja aquesta setmana per la Junta de Govern, està destinada a facilitar el pagament de l’IBI amb una subvenció del 75% de l’impost a aquells titulars que opten per destinar el seu habitatge a lloguer social que es gestioni a través de l’OLH. Per aquest motiu, els sol·licitants també han de tenir signat amb l’oficina d’habitatge un conveni per un període de 3 anys per incloure el seu habitatge a la borsa de lloguer social i un contracte de lloguer per un període de 12 mesos. Les bases estableixen que l’ajut només es concedirà un cop per immoble i que s’aplicarà a l’IBI del primer any del contracte de lloguer.

Tots els interessats a optar a aquestes dues línies de subvencions tindran 3 mesos, a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província, per aportar la documentació necessària per acollir-s’hi. Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament de Valls.