Valls tanca una Festa Major multitudinària que guanya en ressò i participació popular

Valls tanca una Festa Major multitudinària que guanya en ressò i participació popular

Valls tanca una Festa Major multitudinària que guanya en ressò i participació popular

> L’èxit del primer cap de setmana amb actes de les entitats es converteix en un magnífic preàmbul de la Festa Major

> L’ampliació de la festa amb el dilluns 26 va aconseguir també una alta afluència de públic

> La Nit de Completes, la diada castellera i el conjunt d’actes del Sant Joan 2017 obtenen un gran ressò en mitjans i xarxes socials

Sant Joan 2017 ha estat un nou èxit de participació. Els actes programats del 19 al 26 de juny han aconseguit un ampli seguiment, des de l’inici en el primer cap de setmana que serví avantsala de la festa fins ahir mateix a la nit amb el piromusical que s’afegia com a novetat destacada del Sant Joan d’enguany. Els 50.000 watts de so i els 680 quilos disparats per la prestigiosa Pirotècnia Peñarroja en el piromusical convertien la cloenda de la festa major en un magnífic espectacle de llum, música i color que quedarà ja per al record de les celebracions d’enguany.

L’èxit de la festa s’ha gestat des d’un bon principi gràcies a la participació popular i el treball d’una cinquantena d’entitats i de les vuit comissions responsables de l’organització que configuren un programa plural, per a tots els gustos i accessible a tothom sense entrades de pagament a la pràctica totalitat dels actes. La gran afluència de públic en els actes del primer cap de setmana com a preàmbul de les festes consolida aquests primers dies en el programa, destacant d’una manera molt important el seguiment de la 19a Trobada de Gegants, la proclamació de la Fundació Pau Casals com ambaixadora dels Xiquets de Valls, la Mostra de Balls de Bastons per commemorar els 25 anys de la seva recuperació a Valls o l’estrena del Ball de Cercolets que, després de 136 anys, s’incorpora al seguici vallenc.

La Nit de Completes ha estat de nou el moment més singular de la festa, una celebració que cada any desperta més interès i que consolida la nit de Sant Joan com epicentre de les revetlles de Catalunya. En aquest sentit, els mitjans de comunicació han fet una àmplia difusió del programa general de Sant Joan i, d’una manera molt especial de la Nit de Completes. D’aquesta manera, a més dels mitjans locals, la Nit de Completes ha assolit un ampli ressò nacional, per exemple, amb l’àmplia menció al programa Divendres de TV3 o la retransmissió completa per a tot Catalunya de la revetlla vallenca produïda, per segon any consecutiu, per TAC12 i la Xarxa de Televisió Local.

Altre cop, els actes castellers, els del seguici cerimonial, els familiars i els concerts a l’aparcament del Barri Vell i de la plaça de l’Oli són els que han generat una àmplia expectació. Les tres nits dels concerts del solsticidi han reunit un gran públic que consoliden el cartell musical com una cita de referència per a tots els públics. Cal destacar que el dispositiu conjunt de seguretat entre Mossos d’Esquadra i Policia Local amb el reforç de vigilància contractada per l’organització ha estat el més ben coordinat dels darrers anys d’acord amb el gran nivell d’assistència que han adquirit els concerts de la festa. A més, durant els concerts, personal de l’organització van fer una àmplia difusió entre els assistents del protocol municipal contra les agressions sexistes que s’estrenava aquest Sant Joan.

El Sant Joan deixarà per al record altres moments singulars. L’estrena a Valls dels elements infantils del Lladrefaves i el bou petit han tingut una excel·lent acollida, com també actes nous protagonitzats per la Moixiganga, d’una banda l’obertura de la capelleta votiva de Sant Joan Baptista a l’antiga casa pairal de l’il·lustre arquitecte Cèsar Martinell o la representació completa del ball sota els arcs de l’antic celler del Paborde i el campanar de Sant Joan. Entre els diversos actes per a públic familiar destaca el conte de la festa major a la plaça del Blat dedicat enguany al 70è aniversari del gegant de la porra i la geganta -que lluïen nova imatge de cara i mans-, però també el concert de Dàmaris Gelabert que va aplegar centenars de vallencs al Pati.

La Festa Major ha tingut un ampli ressò a les xarxes socials, tan des dels comptes de SantJoanValls com VisitaValls. L’activitat a les xarxes durant les festes va ser de gran abast i els principals actes es van poder viure en directe via streaming a través de Facebook Live, amb 175 publicacions, entre les que destaquen l’Anada a Completes -arribant a 9.500 persones i generant prop de 700 clics-, el pregó inaugural i la petada de globus, les Balladetes dels Gegants o la ritual sortida de l’Àliga al Balcó de la Casa de la Vila.

A twitter, els dos perfils han publicat aquests dies més de 300 piulades, amb 98.000 impressions generades des de VisitaValls i 85.000 des de SantJoanValls. Les piulades que han despertat més interès han estat les de la diada castellera o l’acte de proclamació de l’ambaixador dels Xiquets de Valls. La festa també s’ha pogut seguir per Youtube i a Flickr VisitaValls s’han creat 25 àlbums de fotos amb més de 250 imatges del Sant Joan. Per últim, la web municipal va enregistrar del 19 al 26 de juny 15.677 sessions, el que representa un 34,7% més que l’any passat, i 11.631 usuaris únics, un 32,6% més que el 2016.

27 de juny de 2017