Valls immersa en la Firagost, la festa major del camp català

Valls immersa en la Firagost, la festa major del camp català

Valls immersa en la Firagost, la festa major del camp català

> Avui es commemora també el 50è aniversari de l'agermanament entre les ciutats de Valls i Andorra la Vella

Valls continua avui dimecres dia 2 d'agost la Fira Exposició del Camp Català, el Firagost que enguany celebra a la 63a edició. Ahir, el conseller de Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, va obrir el certamen amb la tradicional obertura institucional al Saló de Plens de l'Ajuntament i el recorregut per la fira. Durant aquests dies, la ciutat de Valls es converteix en el gran aparador comercial de l'agricultura del país, amb més de 350 expositors entre els que destaquen, un any més, una trentena de cooperatives. La fira compta amb un ampli programa d'activitats paral·leles, entre les que destaquen les curses de portadors i portadores de saques d'avellanes, concurs de cavalls d'arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals, entre molts d'altres. Un dels moments més importants serà l'actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, avui dimecres dia 2 d'agost a partir de les 20.15h a la plaça del Blat, Km0 del món casteller. Avui també, coincidint amb Firagost, es commemora el 50è aniversari de l'agermanament entre les ciutats d'Andorra la Vella i Valls. Les dues ciutats van rubricar l'agermanament l'1 d'agost de 1967 i rememorant aquell acte, l'Ajuntament de Valls i el Comú d'Andorra la Vella ratificaran aquest dimecres el protocol d'agermanament.

>> Tota la informació de Firagost

Firagost acull una àmplia exposició de fruits del camp, vins i caves, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria, alimentació artesanal, maquinària agrícola, vehicles, ceràmica o artesania, entre molts altres sectors instal·lats al llarg del nucli central de Valls.  Durant la Firagost es podran tastar i adquirir fruits secs, vins, caves, olis, misteles, mel, formatges, fruites, verdures, plantes, herboristeria, embotits artesanals...  Al carrer Germans Sant Gabriel hi hauran els estands Institucionals.

A la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant, es presentarà una amplia exposició de ceràmica, artesania i parades diverses.  Al carrer del Teatre, es trobaran estands d’embotits i alimentació artesanal.  Al passeig de l'Estació i en un tram del carrer Vallvera una destacada mostra de maquinària agrícola i vehicles, amb totes les novetats amb maquinària i automoció.  Les exposicions  restaran  obertes de les 10 h. del matí del dimarts dia 1 d’agost i  fins a la matinada, per acabar el dimecres dia 2 d’agost al voltant de 2/4 de 9 del vespre.

Al Pati de Sant Roc, hi haurà l’Exposició de Bonsais organitzada per l'Associació Tarragona Bonsai.  A la Plaça El Pati, durant els dos dies hi haurà la X Mostra de Cerveses Artesanes a Valls juntament amb la II Mostra de Food Trucks.

Valls i l'Alt Camp es disposen a viure unes jornades d'activitat agrícola-comercial amb la Firagost, l'exponent agrícola-comercial del camp més popular de Catalunya, en el qual tots els actes i exposicions són públics i gratuïts.

Firagost'2017 és organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola de Valls, l’Oficina Comarcal del DARP, la Unió de Pagesos i  Comerç de Valls, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Societat de Sant Antoni de Valls, Institut d’Estudis Vallencs, Autoritat Portuària de Tarragona, el Consorci de la Zona Franca i Repsol.