Els ciutadans presenten 67 propostes per als pressupostos participatius 2018

Els ciutadans presenten 67 propostes per als pressupostos participatius 2018

Els ciutadans presenten 67 propostes per als pressupostos participatius 2018

> Una comissió tècnica avaluarà la viabilitat de les propostes abans de la votació que se celebrarà a l’octubre

> Es constitueix el Grup de Seguiment amb representants dels grups polítics i ciutadans

Divendres de la setmana passada dia 21 de juliol es va constituir el Grup de Seguiment, òrgan responsable de garantir que el procés es desenvolupa d’acord amb el protocol establert. Aquest grup compta amb la participació de tots els grups polítics municipals, l’alcalde de Valls, Albert Batet, la regidora de Participació Ciutadana, Núria Gavarró, i 5 ciutadans que s’han presentat de forma voluntària, en concret, els vallencs Anselm Crusells, Jaume Vilanova, Lídia de Jesús, Magda Jové i Egberto M. Matos.

El període de presentació de propostes ciutadanes s’ha tancat amb 67 propostes que, entre el 3 i el 21 de juliol, han formulat 34 ciutadans. Amb l’objectiu d’afavorir la participació, en aquest procés s’ha obert la possibilitat que els ciutadans, a més de presentar les propostes de manera presencial, ho poguessin fer també a través del portal web municipal www.valls.cat. Entre les propostes, s’han recollit actuacions molt diverses, entre elles les relacionades amb l’arranjament de carrers i parcs públics, la millora de l’enllumenat en diferents punts de la ciutat i actuacions de mobilitat, en especial les relacionades amb vianants i eliminació de barreres arquitectòniques. El conjunt de les 67 propostes es podran consultar a la pàgina web (> Descarregar propostes).

Aquestes  propostes tenen encara caràcter provisional ja que un cop finalitzat el termini de consulta, el proper 1 d’agost, es procedirà a fer la validació per part d’una comissió tècnica. Aquesta comissió avaluarà la viabilitat i calcularà el cost econòmic aproximat i els resultats de la validació es publicaran a finals de setembre o principis d’octubre.

Els pressupostos municipals participatius per al 2018 comptaran amb una dotació econòmica de 140.000 euros. En l’anàlisi de les propostes abans de la votació, la comissió tècnica tindrà en compte que aquestes no superin aquesta xifra, així com que es tracti d’actuacions de competència municipal i d’interès general per a la ciutat o per a un barri. A més, també han de ser actuacions amb un cost de manteniment sostenible, que no suposin contractació de nou personal, que no tinguin afectació en el pressupost de més d’un any i que no puguin ser incloses en altres projectes vinculats a la recepció de possibles subvencions d’altres administracions.

Les votacions de les propostes per al 2018 s’efectuarà el mes d’octubre d’aquest mateix any 2017, amb l’objectiu que les més votades es puguin incloure ja en els pressupostos municipals per al proper exercici.

26 de juliol de 2017