Tallers per a joves sobre el manteniment i ús de la bicicleta durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Tallers per a joves sobre el manteniment i ús de la bicicleta durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Tallers per a joves sobre el manteniment i ús de la bicicleta durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

> S'han realitzat 16 tallers teòrics i pràctics adreçats a tots els joves de primer de secundària

Els alumnes de primer d’ESO dels diferents centres educatius de secundària de Valls han estat els protagonistes de les activitats organitzades per la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Durant tota la setmana, amb la participació de professionals del món de la bicicleta, es realitzaran unes jornades sobre l’ús i el manteniment de la bicicleta.

Concretament, s'han realitzat 16 jornades repartides entre els diferents centres educatius de la ciutat, adreçades a tots els joves de primer d’ESO. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Francesc Anguela, també hi pren part i ha destacat que la formació de les noves generacions és la millor inversió per promoure la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta. Aquestes jornades sobre l’ús i el manteniment de la bici s’inicien amb una sessió teòrica, en la que el regidor de Mobilitat informa als alumnes de tot el que s’està treballant des de l’Ajuntament respecte la mobilitat sostenible, entre ells la pacificació del trànsit al Barri Antic, la instal·lació d’aparcaments de bicis a tots els centres educatius o la projecció del futur carril bici de la ciutat.

Les sessions pràctiques van a càrrec dels professionals Marcos i Iglesias que ensenyen als alumnes com és pot dur a terme el manteniment bàsic d’una bicicleta. Els centres, de forma coordinada amb l'entitat Cel Rogent i amb el suport de l'Ajuntament, també preparen diverses activitats relacionades amb l’ús de la bicicleta.

Paral·lelament amb aquestes activitats, s’ha proposat que a traves dels col·legis que formen part del programa Escoles Verdes, puguin treballar de forma continua i a nivell curricular temes relacionats amb la mobilitat sostenible. Així, treballs que ja s’estan realitzant com ara les diagnosis sobre la mobilitat dels propis centres, ajudarà a prendre decisions de cara el futur per tal de fomentar la mobilitat sostenible i avaluar futures propostes com poden ser els itineraris segurs per a escolars.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible se celebra enguany entre els dies 16 i 22 de setembre a tot Catalunya. Durant aquestes dies, es promouran entre els ciutadans els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, en especial els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La Setmana també pretén donar a conèixer tots aquells canvis en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació que tenim al nostre abast.

 

Enllaços i documents:

> Generalitat de Catalunya - Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

> Informació sobre el vehicle elèctric

> Activitats de la Setmana de la Mobilitat a Catalunya

> Activitats de la Setmana de la Mobilitat als centres educatius de Catalunya