L'Oficina Local d'Habitatge i la Fundació Ciutat de Valls busquen mecenes per a lloguers solidaris

L'Oficina Local d'Habitatge i la Fundació Ciutat de Valls busquen mecenes per a lloguers solidaris

L'Oficina Local d'Habitatge i la Fundació Ciutat de Valls busquen mecenes per a lloguers solidaris

L’Oficina Local d’Habitatge i la Fundació Ciutat de Valls enceten una campanya per captar mecenes per projectes d’habitatge social. En el que és una iniciativa pionera, la finalitat del programa és aconseguir que particulars i empreses aportin recursos econòmics que permetin a famílies en situació de vulnerabilitat accedir a un habitatge. Amb els recursos que s’obtinguin amb la campanya es podran complimentar els lloguers i així ajudar a evitar impagaments que puguin acabar derivant en desnonaments.

>> Fes la teva donació

Els col·laboradors del programa mitjançant mecenatge econòmic poden decidir la quantitat que volen aportar al fons econòmic per al lloguer solidari, així com també la periodicitat i la durada de l'aportació, sense condicions prèvies. Destacar que amb el mecenatge s'obté una desgravació fiscal, concretament el 35% de l'import de la donació per a empreses en la declaració de l'impost de societats i del 30% de l’IRPF per a particulars.

En aquests moments, ja es disposen de 17.000 euros provinents de mecenatge que es dedicaran a ajudes a lloguer. Així, en els propers dies s’activaran ja els primers ajuts per a tres casos que s’han detectat des de Serveis Socials, d’acord amb els paràmetres establerts en el reglament municipal de funcionament de la borsa de lloguer social. Aquest reglament estableix que els Serveis Socials són els responsables de detectar aquelles persones o famílies susceptibles de necessitar una ajuda de lloguer, valorant cas per cas i incorporant-los a la borsa per ordre de puntuació per tal de poder accedir als habitatges que l’Oficina Local d’Habitatge posa a disposició.

En aquest sentit, es determina el que pot pagar l’usuari o la família i la diferència fins a cobrir el total de la renda del lloguer ho aporta la Fundació Ciutat de Valls mitjançant subvenció a través del fons de mecenatge. Cal tenir en compte que el mecenatge és acotat en el temps i s’adapten els ajuts als canvis en la situació social o econòmica de les famílies, bé sigui perquè l’usuari ha trobat feina o ha accedit a altres línies de subvencions o prestacions econòmiques.

L’Ajuntament de Valls està duent a terme actuacions per tal d’evitar la desocupació permanent d’habitatges i de foment del lloguer social, i també d’ajuts per fer front al pagament de lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

La Fundació Ciutat de Valls col·laborarà mitjançant aportacions econòmiques puntuals a les polítiques d’habitatge que està duent a terme l’Ajuntament de Valls per tal de reduir l’exclusió residencial al municipi. Aquestes aportacions es faran directament a l'arrendador de l'habitatge per tal de reduir l'import que l'arrendatari amb ingressos més baixos hagi de fer front. L’Oficina Local d’Habitatge serà l'encarregada de coordinar aquestes aportacions econòmiques.

 23 de novembre de 2017