La Coordinadora de Joves i Vallsjove presenten la Mostra d'Entitats Juvenils

La Coordinadora de Joves i Vallsjove presenten la Mostra d'Entitats Juvenils

La Coordinadora de Joves i Vallsjove presenten la Mostra d'Entitats Juvenils

> La cita tindrà lloc el proper dissabte 21 d'abril al Pati de 18 a 21 hores

La Coordinadora de Joves de Valls, espai de participació ciutadana que agrupa les diferents entitats juvenils i del lleure de la ciutat, organitza conjuntament amb el servei de Joventut (VallsJove), una mostra d'entitats juvenils. La Mostra que porta per títol #elsjovesfemcoses es realitzarà el proper dissabte dia 21 d'abril de 18 a 21 hores al Pati amb l'objectiu de donar a conèixer al conjunt de la ciutadania, i especialment a les persones joves de Valls, quines entitats i grups juvenils hi ha a la ciutat, així com les seves activitats i àmbits de treball. D'aquesta manera es vol promoure i visualitzar el treball de les entitats juvenils i del lleure de la ciutat.

La Coordinadora de Joves de Valls és un espai de participació creat el 2015  i definit de manera participada per les entitats juvenils que en formen part. Va néixer fruit de la inquietud de les associacions per crear xarxa entre la joventut vallenca, un element recollit en el Pla Local de Joventut de la localitat i a partir del qual es regeixen les polítiques de joventut del municipi. La Coordinadora de Joves és un punt de trobada i intercanvi que permet plantejar projectes i activitats conjuntes entre les entitats participants, i al mateix temps, treballar conjuntament amb el servei municipal de Joventut de l'Ajuntament, establint i consolidant un espai i mecanismes de participació que assegurin l'accés dels joves a la construcció de les polítiques de joventut. Amb aquest projecte es pretén fomentar la participació i l'associacionisme juvenil de Valls, i crear sinergies de treball col·laboratiu entre entitats juvenils.

A la mostra hi participaran les següents entitats juvenils: Associació Trèvol, Associació juvenil Big Fam, Cor Koré (Associació Siute Cor), Esplai Esquirols, Esplai El Cau (Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela), Steel Monkeys Barz (Street Workout Team), VallsJove i Coordinadora de Joves de Valls. Durant la mostra, cada entitat juvenil realitzarà una activitat o un taller relacionat amb un valor (inclusió, creativitat, treball en equip, igualtat...) amb l’objectiu de mostrar com transmeten aquest valor i de quina manera el treballen des de l'entitat. La mostra s'emmarca també en els actes del 60è aniversari que enguany celebra el CAU, que està realitzant diferents activitats commemoratives de l'efemèride.

Amb aquesta mostra es pretén també motivar i conscienciar als joves de la importància d’organitzar-se i participar en espais col·lectius per ser agents actius de canvi i transformació social, ja sigui des de l'àmbit cultural, inclusiu, esportiu o del lleure. És en definitiva, una activitat que pretén fomentar la participació juvenil en el teixit associatiu vallenc, donar a conèixer les entitats existents i facilitar-ne l'accés.
Per a donar difusió a la mostra s'ha iniciat una campanya per les xarxes socials amb el lema #elsjovesfemcoses, a través de la qual les entitats es donen a conèixer realitzant un vídeo i convidant als joves a assistir a la mostra.

A banda dels estands i activitats organitzats per les entitats, hi haurà berenar, tallers, música i un estand del servei municipal de joventut i la Coordinadora de Joves. La mostra també comptarà amb el sorteig de diferents premis gràcies a la col·laboració d'entitats, serveis municipals, comerços i empreses de Valls. Les empreses i serveis col·laboradors són: JCA Cinemes, Teatres Valls, VallsJove, Patronat Municipal d'Esports, Sala RedStar, l'Aparador Arquitectes, El Safareig, La Pèrgola, El Mallol, Portal 22, La Cafeteria, Pastisseria DOS 18, El magatzem del vermut, Ambient Fe, Julià Mallol, cafeteria Dem i El planeta Kasteller. Pel que fa als premis, es realitzaran diferents sorteigs per les persones que assisteixin i participin a les activitats i als tallers de les entitats juvenils i entre les persones que comparteixin a les xarxes socials imatges i/o vídeos de la mostra amb l'etiqueta #elsjovesfemcoses #trobadajove18

 

VALLS · 17 D'ABRIL DE 2018