El Museu de Valls obre nou cicle d'art contemporani a la Capella de Sant Roc

El Museu de Valls obre nou cicle d'art contemporani a la Capella de Sant Roc

> El nou cicle arranca aquest dissabte 6 d’octubre a les 13h amb la inauguració de la primera intervenció artística a càrrec de Sacchi - De Santo

Després d’inaugurar les exposicions «Cendrós, un empresari d’acció!» a la Biblioteca Popular i «Francesc Català-Roca i els seus amics artistes» al Museu de Valls, així com «Presos polítics a l’Espanya contemporània» al vestíbul de la Casa de Cultura, aquest dissabte al migdia el Museu de Valls completa l’inici de la nova temporada expositiva amb l’obertura de la Capella de Sant Roc, sala d’Art contemporani, un dels tres espais que gestiona al museu vallenc.

La inauguració serà l’inici d’una nova intervenció artística, però també d’un nou cicle, a cura de Juan Canela, sota el nom d’«Una força vulnerable». La primera mostra es titula «Què fan amb els nostres ossos?» i la signa l’artista Sacchi - De Santo.

El cicle «Una força vulnerable», a cura de Juan Canela

«Una força vulnerable» és un projecte curatorial que reuneix el treball de diferents artistes i col·lectius. Els projectes incideixen, fent èmfasi en la pròpia arquitectura i història de la Capella de Sant Roc, en la idea de ritual, celebració, conjur o comunitat. A través de les diferents propostes, el projecte vol obrir un espai d'imaginació comú des de diferents llocs i pràctiques, en els quals els límits es dilueixen. Un espai en el qual aquesta força vulnerable pròpia del nostre temps ens permet explorar la possibilitat d'una forma diferent de pensar i viatjar cap al poder afectiu del desconegut més enllà dels codis establerts.

En aquest nou cicle a cura de Juan Canela hi prendran part els següents artistes: Eliana Beltrán, Sacchi - De Santo, Claudia Pagès, Laia Estruch, Eulàlia Rovira i Marc Vives.

L’obra «Què fan amb els nostres ossos?», de Sacchi - De Santo

Sacchi - De Santo és una parella d'artistes visuals, performers, escriptores, investigadores, ex-filòsofes, docents. Actualment treballen en projectes que creuen imaginació utòpica, ficció social i anticolonialisme.

La intervenció «Què fan amb els nostres ossos?» és un intent de tornar a un territori propi profanat, una investigació sobre el cos del Lonko del poble mapuche Liempchún Sakamta exposat sota els codis de la veritat científica fins fa poc al Museu de l'Home de París. Una recerca de justícia, una insistent pregunta sobre quin subjecte pot ser exposat i qui pot ser l'espectador.

La inauguració té lloc aquest dissabte a les 13h i l’obra es podrà veure fins el proper 25 de novembre en l’horari habitual: dimarts a dissabte de 19 a 20.30h, dissabtes i festius de 12 a 14h. L’entrada és gratuïta.

VALLS · 3 D'OCTUBRE DE 2018