Centre cívic

Reggae per a Xics (The Penguins), tobogan urbà, llegendes i contalles, i molt més a l'Estiu Actiu del Centre Cívic

> La programació compta amb la participació de VallsJove i del Patronat Municipal d'Esports

> L'Estiu Actiu tindrà lloc entre el 2 i el 23 de juliol amb més de 35 propostes d'activitat

> Les inscripcions s'obriran a partir de l'11 de juny a les dependències del Centre Cívic

Per cinquè any consecutiu, des de la regidoria de Joventut i Acció Cívica, es presenta una nova edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que tindrà lloc al llarg del mes de juliol i en el qual ja han participat més de 5.000 persones en les edicions anteriors. Una programació amb diversitat d'activitats i que es desenvoluparà entre el 2 al 23 de juliol a la ciutat de Valls. Amb aquesta iniciativa el Centre Cívic, vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat.

Un programa organitzat des del Centre Cívic, el servei de Joventut VallsJove i el Patronat Municipal d'Esports, i que compta amb la col·laboració d'altres entitats, empreses i serveis municipals com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, Cine Club Valls, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística i l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard. Per altra banda, la majoria de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat.

Es tracta d'una programació d'activitats oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals o espectacles infantils, pretén generar un espai de trobada, de confluència i de participació als carrers i places de la ciutat de Valls. Per altra banda, la majoria d'activitats programades són gratuïtes amb la finalitat que siguin accessibles al conjunt de la població.

Un total de 36 propostes d'activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils o en família (7 activitats), càpsules formatives (8 tallers), pinzellades digitals (3 tallers), juliol passat per aigua, programació conjunta de VallsJove i el Patronat d'Esports destinada al públic jove (4 activitats), descobrim Valls (13 activitats), i Viu l'estiu al carrer! (integrat per la setmana de cinema La Parra, a càrrec de l'Institut d'Estudis Vallens i Cine Club Valls) conformen el gruix de l'edició 2018 de l'Estiu Actiu.

Juliol passat per aigua: activitats esportives i d'aigua per als joves

La col·laboració entre el Centre Cívic, el servei de joventut VallsJove i el Patronat Municipal d'Esports ha permès consolidar les activitats destinades al col·lectiu de joves: Juliol passat per aigua i les Sortides Joves són les activitats de major èxit de públic de l'edició de l'any passat de l'Estiu Actiu. L'Splash de nit (piscina nocturna) que es realitzarà dos dies, el tobogan “splash slide” o la sortida a l'Aquopolis són les propostes per aquesta nova edició.

Noves propostes per a la descoberta de Valls

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu, una molt bona acollida de públic. Des de les visites al campanar per veure les postes de sol, la visita nocturna al refugi antiaeri, la ruta pel Call Jueu o l'observació nocturna de constel·lacions, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. En aquesta edició a més, es compta de nou amb la visita teatralitzada nocturna al cementiri municipal (a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP), una ruta guiada per les llegendes i contalles del centre històric de la ciutat (a càrrec d'Àngel Gasol), un taller per descobrir la fauna de la comarca (a càrrec de Cristian Luque) o una ruta comentada per les Capelles votives del Barri Antic (a càrrec de l'Institut d'Estudis Vallencs). Un conjunt d'activitats que pretenen acostar als vallencs i vallenques, a la història de la ciutat i a la descoberta patrimonial moltes vegades desconeguda.

Concert de clausura amb l'espectacle Reggae per a Xics del grup The Penguins

El plat fort de l'edició d'enguany i en motiu del cinquè aniversari de l'Estiu Actiu serà el concert de clausura amb el grup The Penguins, amb l'espectacle Reaggae per a Xics. Una proposta adreçada al públic infantil i familiar de la banda The Penguins, que acumula gairebé 200 concerts, més de 10000 discos venuts i el premi ARC 2015 al millor espectacle per a públic familiar, i que els ha consolidat com un grup de referència en aquest sector de la música. El grup presentarà el seu tercer disc amb la mateixa fórmula de cançons populars i tradicionals del repertori català passades pel sedàs del ritmes jamaicans.

Moltes de les activitats, i que tindran caràcter gratuït, requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places). El període d'inscripcions s'iniciarà el dilluns 11 de juny i es poden realitzar a les dependències del Centre Cívic i del servei de Joventut (Espai Ca Creus, c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores). Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats (de caràcter gratuït).

(clica sobre la imatge per a descarregar-te el programa)

 

> El període d'inscripcions s'iniciarà el proper dilluns 19 de març a les 10 hores a l'Espai Ca Creus (Centre Cívic) i restarà obert fins a esgotar places

> La programació de primavera comptarà amb un total de 45 activitats

El Centre Cívic obrirà les inscripcions de la nova programació de primavera el proper dilluns 19 de març per apuntar-se a les diferents activitats que ha programat pel proper trimestre. La nova programació del Centre Cívic compta amb un total de quaranta-cinc activitats (distribuïdes en cursos, tallers, espectacles infantils o xerrades). Les inscripcions es poden fer a al Centre Cívic (C/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres de 10 del matí a 2 del migdia, i de dimarts a dijous, de 5 a 7 de la tarda. La programació regular d'activitats del Centre Cívic s'iniciarà la primera setmana d'abril, a partir del dia 3.

La programació del Centre Cívic es podrà consultar a partir d'aquesta setmana des de la pàgina web corporativa de l'Ajuntament (www.valls.cat), des de la qual la ciutadania podrà accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei, així com descarregar la programació d'aquest trimestre (www.valls.cat/serveis/centre-civic). La ciutadania que ho destigi també trobarà els programes en paper de manera gratuïta en diferents espais municipals: a l'edifici de Ca Creus (Centre Cívic), a l'Ajuntament (OAC), a l'Oficina d'Informació i Turisme, a VallsGenera i al centre esportiu El Fornàs.

La programació amplia les activitats gratuïtes, i manté els descomptes i preus reduïts per a col·lectius, joves i gent gran

La programació del Centre Cívic manté un nombre important d'activitats gratuïtes (11 xerrades, 3 espectacles infantils i 8 tallers) que representen per aquest trimestre el 53% del total de les activitats programades. En aquest sentit, les activitats del Centre Cívic també ofereixen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, potenciant així, la cohesió i la dinamització d'aquest espai pel conjunt de la ciutadania. Per altra banda, pels col·lectius de gent gran i de joves es mantenen preus reduïts, facilitant així l'accés a les activitats a tota la població de la ciutat.

La programació de primavera ofereix nous cicles d'activitats de diferent temàtica

- Els aliments i la cuina en seran els principals protagonistes
La programació d'aquest trimestre ofereix el cicle De l'Hort a la Biblioteca, una proposta innovadora que arriba a la seva segona edició desenvolupada per les entitats “Valls en transició” i “Increïble comestible” amb voluntat de donar a conèixer a la població alguns dels productors ecològics de la ciutat i conscienciar sobre el respecte al medi ambient i l'entorn sobre la base de nous hàbits de consum i compra. En aquesta ocasió el cicle ens ofereix sis activitats per conèixer productes de proximitat i de temporada.

Una altra de les novetats d'aquesta programació és el cicle de “Cuina rebel” que es realitzarà a les dependències de VallsGenera de la mà també de les entitats “Valls en transició” i “Increïble comestible” amb l'objectiu de conèixer la cuina d'altres països i que finalitzarà amb un taller de coques de Sant Joan.

La tercera proposta de la programació trimestral és el cicle d'activitats “Aprenem, cuinem, mengem” també relacionats amb la cuina en el marc de l'Escola de Pares. Un seguit de tallers infantils per a vincular els nens i nenes en el món dels hàbits saludables alimentaris, introduint els infants a la cuina.

Finalment, es reedita en aquest trimestre el taller de cuina flexiteriana, de la mà de Raül Molina, que ens aproxima també a hàbits alimentaris saludables.

- Rodamóns, cicle de xerrades sobre mobilitat internacional
El Centre Cívic i VallsJove han programat també per aquest trimestre tres xerrades dins del cicle “Rodamóns” relacionades amb la mobilitat internacional sobre camps de solidaritat, el voluntariat europeu i per a treballar a l'estranger. D'aquesta manera es pretén oferir el màxim d'eines i recursos a les persones joves per afavorir la mobilitat internacional i ampliar les seves competències lingüístiques i professionals, així com el desenvolupament personal.

L'escola de pares, un espai en creixement

L'èxit en les activitats destinades a mares i pares, conjuntament amb la col·laboració de l'associació vallenca el Niu, han permès ampliar el nombre d'activitats destinat a aquest col·lectiu. Més enllà del cicle “Aprenem, cuinem, mengem”, es realitzarà un taller sobre l'alimentació complementària auto-regulada o un taller sobre la gestió de les emocions en els infants.

Noves propostes pel nou trimestre

La programació d'aquest trimestre arriba carregada també de noves propostes de tallers i cursos de diferents àmbits i temàtiques: un curs de comunicació no violenta, de cant amb harmònium, de creació de sabons artesans o xampús naturals o un taller de relaxació amb instruments. Activitats que se sumen a les ja habituals destinades a les persones grans o activitats de foment de la salut i el benestar personal.

 

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat