Aquest dissabte 19 de novembre, a les 12 del migdia, el Pati de Valls acollirà la 3a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls amb dos xefs amb estrella Michelin: Nandu Jubany, xef dels restaurants Can Jubany, Mas d’Osor, Serrat del Figaró i Foc Sentosa a Singapur, entre d'altres, i Carles Gaig, del restaurant la Fonda Gaig a Barcelona.; i dos xefs vallencs: Àngel Solé del restaurant Ca l'Àngel i el Petit Cup, i Joan Castells, xef del restaurant Portal 22.

Els quatre cuiners protagonitzaran l'acte central de la diada amb un showcooking de cuina del calçot compartint fogons a la plaça del pati de Valls. Els cuiners compartiran també elements de cuina de la marca BRA, copatrocinadora de la jornada amb Cafès Líder. Els assistents podran gaudir de la preparació de plats a base de calçot. Concretament, Carles Gaig cuinarà una Crema de calçot i Nandu Jubany, prepararà tres especialitats: Calçots de Valls escalivats amb mantega d’ametlla, moixernons i anxova; Calçots arrebossats amb la seva terra i Calçots amb romesco (deconstruït).

La demostració de cuina també comptarà amb les especialitats del xef Àngel Solé, que elaborarà un Suquet de pop amb salsa de calçot; i de Joan Castells amb un Llom de xai amb pesto calçot i crumble de bolets. Cada plat presentat al showcooking estarà maridat amb un vi de la DO Tarragona dels cellers Adernats (Nulles) Mas Vicenç (Cabra del Camp), Mas Bella (Masmolets, Valls) i Estol Verd (Rodonyà).

Mercat de tastets de cuina del calçot

Mitja hora abans, a les 11.30 hores, els assistents a la demostració ja podran fer boca amb la degustació de 8 tastets de cuina del calçot elaborats per 8 restaurants membres de l'Associació de Restauradors de Valls: Ca l'Àngel, Restaurant Casa Fèlix, K de Valls, Planeta Kasteller, Restaurant Luga, Masia del Pla, Portal 22 i El Tast. Les especialitats que es podran adquirir pel preu de 2 euros presenten noms molt suggerents: Suquet de Pop amb Salsa de Calçot, Trinxat de Calçot i llonganissa amb Corder embolicat amb Pa de Romesco, Pizza de Calçots, Calçoburger, Calamar Farcit, Teula de Pa amb Trinxat de Calçot, Llom de Xai amb Pesto de Calçot i Crumble de Bolets, i Fideus Rossejats de Calçot i Llonganissa Esparracada.

Tastets aptes per a celíacs

Tots els tastets es podran combinar amb els 4 vins que es presentaran al showcooking al preu d'un euro la copa. A més, com a novetat d'aquesta edició, l'oferta gastronòmica de la jornada inclou 2 tastets aptes per a celíacs: la Calçoburguer de K de Valls i el Calamar Farcit del Restaurant Luga. La inclusió de les dues tapes aptes per a celíacs dóna compliment al compromís assolit per l'Ajuntament de Valls a través de la moció aprovada pel Ple al mes de març de 2016 on, entre altres disposicions, el consistori es comprometia a introduir una oferta gastronòmica per a celíacs en els actes i esdeveniments que organitza.

Cafès Líder

Als estands de la DO Tarragona i de l'Associació de Restauradors de Valls, s'hi afegirà la parada de l'empresa Cafès Líder, copatrocinadora de la jornada. Els participants a la jornada podran gaudir de la degustació del “cafè de la calçotada”, una oferta pensada i creada per a cloure una calçotada amb un potent aroma de cafè, i altres especialitats d'aquesta coneguda marca vallenca. També hi haurà una parada del Magatzem del vermut, amb les diferents varietats de Vermut Montseta.

Sorteig de productes relacionats amb la calçotada

Els actes al Pati de Valls clouran amb el sorteig de 4 lots de productes dels patrocinadors i col·laboradors de la jornada gastronòmica: un lot de vins de la DO Tarragona, un lot de Cafès Líder, una cistella regal de supermercats Caprabo i una bateria de cuina Efficient de Bra. Les persones interessades en participar poden comprar números del sorteig a l'Oficina de Turisme de Valls al Carrer de la Cort fins divendres fins a les 19 hores i a la taquilla de la Jornada durant tot el matí de dissabte.

Actes previs al showcooking

La tercera Jornada Gastronòmica del Calçot està organitzada per l'Ajuntament de Valls, en col·laboració amb l'Associació de Restauradors de la ciutat, l'IGP Calçot de Valls i la DO Tarragona, amb suport de Cafès Lider, Caprabo, l'empresa Bra i de “Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016”, projecte liderat per l'Agència Catalana de Turisme. El regidor de Comerç i turisme, Òscar Peris, creu que “l'impuls i consolidació d'aquesta edició serà i es clau per al desenvolupament d'una oferta turística i gastronòmica de qualitat i singular de la ciutat de Valls i la comarca de l'Alt Camp, ja que posa en valor una cuina i un producte agrícola molt arrelats al territori i també molt coneguts arreu de Catalunya i a l'hora en reivindica l'origen vallenc”.

La jornada gastronòmica començarà amb dos actes de caire més institucional previs al showcooking. A les 10 del matí, es procedirà a l'”Arrencada del primer calçot” per marcar simbòlicament l'inici de la temporada de calçotades. L'arrencada es farà en un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d'aquest producte típic vallenc. Posteriorment, a les 11.00 hores la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual s'atorgarà la distinció vitalícia d'“Amiga de l'Autèntica Calçotada” a Ada Parellada. Aquest acte també servirà per declarar oberta la temporada 2016-2017 de calçotades.

 

Agenda

ENTRADES

entrades

CARNET JOVE VALLS

decennals 01

GEOVALLS

decennals 01

METEO

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada