Turisme

Turisme

Castellano - English - Français

Diuen que a Valls ens agrada mirar al cel, ja sigui per admirar els castells, menjar els calçots, beure en porró o per mostrar el campanar més alt de Catalunya. Però més enllà dels tòpics, Valls és una ciutat per descobrir en molts més aspectes. Des de l’Oficina Municipal de Turisme ens proposen rutes per gaudir de la ciutat i conèixer millor quina és la nostra història i també les tradicions.

Des de fa més de vuit segles, el barri Antic de Valls acull, cada dimecres, el mercat de la fruita i la verdura. Pere el Catòlic va concedir a la ciutat un privilegi que hem preservat fins a l’actualitat amb una oferta de productes de proximitat. La ruta 800 anys de places i mercats és la millor proposta per conèixer la història comercial de Valls, tot recorrent les principals artèries de la trama urbana.

L’activitat comercial de Valls va ser un dels motius principals que va fer possible l’arribada d’una destacada comunitat de jueus. La primera referència documental data del 1277 i fins a l’expulsió dels jueus no conversos, el 1492, la comunitat es va instal·lar en diferents carrerons del barri Antic que encara avui preserven l’estructura original del call. En podeu conèixer tota la història amb la ruta pel Call Jueu de Valls.

Un total de 2.538 rajoles, probablement obra de Llorens Passoles, recreen la batalla de Lepant, que es va viure al Mediterrani -davant de la costa de l’actual Grècia- el 7 d’octubre de 1571. El conjunt monumental es troba a l’interior de la capella del Roser, que curiosament es va construir al segle XIV inicialment sota l’advocació de Santa Anna. Si voleu visitar aquest conjunt de rajoles que conflueixen en tres plafons d’una bellesa extraordinària, no us podeu perdre la ruta el cor de la ciutat.

La plaça del Blat és el quilòmetre zero casteller. Aquí, els Xiquets de Valls hi han bastit, des de fa més de dos segles, les seves millors gestes. Però sabíeu que el subsòl amaga un refugi antiaeri construït, amb la col·laboració de centenars de veïns, durant la guerra civil espanyola? Ara podeu recórrer les seves galeries i posar-vos en la pell dels veïns que van escriure aquesta pàgina de la història contemporània a través de la ruta Espais Amagats Sota terra.

I de la terra al cel! Perquè per descobrir Valls també es pot fer pujant els més de tres-cents graons que separen el carrer de l’Església fins al capdamunt del campanar de Sant Joan. És el més alt del país, amb 74 metres d’alçada, i pujar-hi és un esforç amb recompensa final per observar, des d’una perspectiva gairebé a vol d’ocell, el Camp de Tarragona. Podeu descobrir-ho amb la ruta el campanar més alt de Catalunya.

Si us agraden les alçades, sempre podeu fer un repàs a la història dels Xiquets de Valls. La força, l’equilibri, el valor i el seny han esdevingut comuns denominadors d’una passió que, sempre, es viu a flor de pell. A Valls, bressol casteller, els castells es viuen tot l’any. La ruta Valls km0 món casteller us descobrirà els símbols, però també els temples de les dues colles dels Xiquets de Valls: la Vella i la Joves.

D’altra banda, la ciutat també es pot fer resseguint l’obra de Narcís Oller. El pare de la novel·la catalana contemporània va néixer a Valls i va ser aquí on va situar Vilaniu, una obra que parla de les nostres tradicions i caràcter. Descobriu la ciutat que el va veure néixer amb la ruta Narcís Oller.

El Valls contemporani també té arrels d’arquitectura modernista. Són immobles signats per Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i autor de nombroses catedrals del vi, que va néixer a la ciutat, on també va exercir d’arquitecte municipal. Amb la ruta Cèsar Martinell podreu conèixer tots els detalls d’aquest singular creador.

De novembre a desembre, coincidint amb la temporada de collida d’oli a Valls us convidem a gaudir d’una experiència sensorial on el groc n’és el fil conductor. El groc del dia que s’acomiada vist des del campanar de Sant Joan, continuant per la cooperativa de Valls, on podreu fer un tast d’oli, per continuar amb un massatge d’oli i un sopar on l’oli en serà el protagonista.

Per a complementar la descoberta de Valls us proposem la ruta Històries i llegendes de Valls, que us permetrà descobrir indrets singulars, com ara la plaça del Pati o l’església de Sant Joan i fer-ho a través de les llegendes.

 

Descobreix Valls

L'Oficina Municipal d'Informació Turística ha estrenat al 2019 la nova ruta “Descobreix Valls” que ofereix la possibilitat de fer una visita guiada per conèixer els principals actius turístics de la ciutat amb una sola visita d'una hora de durada. D'aquesta manera, els visitants podran conèixer en una mateixa ruta el Refugi antiaeri, el Campanar de Sant Joan, el Call Jueu, la plaça de l'Oli i la Capella del Roser.

 

Oficina Municipal d'Informació Turística

Adreça: C/ de la Cort, 3
Telèfon: 977 612 530
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari d'hivern:

Del 16 de setembre al 30 de juny.
De dilluns a dissabte: 10 a 13.30 h / 16.30 a 19 h.
Diumenge: 10 a 14 h.

Horari d'estiu:

De l'1 de juliol al 15 de setembre.
De dilluns a diumenge: 10 a 14 h.

 

REGIDORIA DE COMERÇ I TURISME

Adreça: C/de la Cort,3
Telèfon: 977 636 013
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.valls.cat/turisme
www.visitavalls.cat

 

visitavalls web