Els Teatres de Valls, a punt per una nova temporada carregada de propostes

Els Teatres de Valls, a punt per una nova temporada carregada de propostes

> Sergi Belbel, Jordi Galceran, Sílvia Bel, Míriam Iscla, Pere Arquillué, Dagoll Dagom o els sevillans Atalaya amb el seu particular shakespeare «Ricardo III», propostes destacades

> El segell Territori Creatiu Vallenc presenta el projecte d’arts escèniques comunitari «a (Real)» i «Els Pastorets Principals de Valls»

> El clàssic ballet «Trencanous» amb artistes de nou nacionalitats, destaca en la programació cultural al voltant de les festes de Nadal

> Consulteu les programació

La temporada tardor hivern de la cartellera dels Teatres de Valls arriba carregada de música, dansa, els titelles del Festival Guant i els principals muntatges teatrals de l’escena catalana. En destaquen el retrobat duet de Jordi Galceran i Sergi Belbel, autor i director respectivament de l’aclamat «Fitzroy» el 7 d'octubre al Centre Cultural, un muntatge que porta a escena a quatre dones al límit com Míriam Iscla, Sara Espígul, Sílvia Bel i Natàlia Sánchez. A la temporada teatral a Valls no hi faltarà l'11 de novembre «Ricardo III» de la companyia sevillana Atalaya, Premi Nacional de Teatre, ni Dagoll Dagom que arribarà el 2 de desembre amb el musical «L’alegria que passa». A la programació també hi trobem muntatges de territori creatiu vallenc com el projecte d’arts escèniques comunitari «a (Real)»i el clàssic dels clàssics de Nadal com són «Els Pastorets Principals» del Grup de Teatre Principal.

230906TeatresValls

La temporada arrencarà ja aquest mes de setembre al Teatre Principal amb «El gegant del pi» (22 de setembre), un muntatge dirigit i interpretat per Pau Vinyals i que ha rebut el Premi de la Crítica al millor espectacle de petit format i finalista del premi BBVA de Teatre.

La música omplirà el Teatre Principal amb «Bachbershop» (26 d’octubre), en una proposta que ens sorprendria al mateix Sebastian Bach si escoltés la seva Bourrée en Mi menor en una versió heavy metal. El muntatge portarà a Daniel Morales (tenor), Martí Doñate (lead), German de la Riba (baix) i Joan Mas (baríton), en una proposta que arriba a la programació vallenca gràcies als Amics de la Música de Valls i Joventuts Musicals de l’Alt Camp. L’octubre el tancarà «El cos més bonic que s’hauria trobat mai en aquest lloc» (29 d’octubre) amb Pere Arquillué enfundat en un monòleg excepcional a set veus que ens emocionarà, i text de Joan Maria Miró guanyador del prestigiós XLV Premi Born de Teatre i dirigit per Xavier Albertí.

El novembre l’encetarà «La Pell fina» (4 de novembre) al Principal, en una comèdia rodona per reflexionar sobre si sempre sempre cal dir la veritat si aquesta pot ofendre als que ens estimem. Una peça a quatre mans escrita i dirigida per la Carme Marfà i Yago Alonso, amb un repartiment de luxe amb Francesc Ferrer, Laura Porta, Laura Pau i Pau Vinyals. 

 

Per Nadal, dansa i Pastorets

Les festes del Nadal a Valls comptaran amb El Ballet Clàssic que presenta «El trencanous» (15 de desembre). Una producció clàssica amb elements escenogràfics d’increïble realisme, vestuari enlluernador, accessoris elaborats amb sumptuosos detalls i una gamma de melodies encantadores que conformen aquest gran obra mestra del ballet clàssic. El muntatge reuneix un gran nombre d’artistes internacionals de nou nacionalitats El Nadal és sinònim d’«Els Pastorets Principals de Valls» i les aventures del Garrafó, el Fredolic, la Mariana i la Sulina, tota la pastorada i també els dimonis amb Satanàs i Llucifer al capdavant. Com sempre, una bona manera de celebrar el Nadal amb les sis funcions que està ja preparant el GTP .

 

Públic familiar

La programació per a públics familiars és ben present de nou aquesta temporada als Teatres de Valls. L’obrirà el 30 de setembre la Camerata XXI amb «El carnaval dels animals», Un concert salvatge i ple d’humor per a tota la famíliala tancarà, el 16 de desembre, Alea Teatre amb l’espectacle «Mos-kids», que explica la història de Sati Mosquit, una encantadora nena-mosquit que emprèn un viatge cap a un món desconegut amb l’objectiu d’aprendre a volar i vèncer, així les seves pors

Abans però, Valls acollirà una nova edició el Festival Internacional de Teatre Titelles Guant que arrencarà el dimarts 14 de novembre i que es presentarà properament amb més detall. 

 

Venda d’entrades i abonaments

La venda d’entrades soltes i els abonaments de teatres i espectacles familiars s’inicia el proper dimecres 13 de setembre a partir de les 10h a través del portal web municipal www.valls.cat i també, presencialment, a les taquilles del Teatre Principal. A taquilles es mantindrà fins el 23 de setembre l’horari ampliat de 12h a 14h i de 18h a 20h. A partir del 27 de setembre, les taquilles obriran en el seu horari habitual, els dimecres no festius de 18h a 21h i els divendres no festius de 12 a 13:30h. Coincidint amb les festes de Nadal, del 13 de desembre al 5 de gener, les taquilles tornaran a ampliar horari de 12h a 14h i de 18h a 20h. A través de la web municipal, es podran adquirir les entrades i abonaments les 24 hores del dia.

D’altra banda, aquest setembre, el Carnet Amics dels Teatres estrena nous avantatges. A més d’oferir els descomptes habituals en la programació de la temporada de Teatres de Valls, permetrà accedir al Museu Casteller de Catalunya que obre portes aquest divendres dia 8 de setembre amb entrades a meitat de preu. El Carnet es pot obtenir de manera gratuïta a la taquilla del Teatre Principal.

 

VALLS · 6 DE SETEMBRE DE 2023