Aquest dissabte 23 d’abril, s’ha realitzat l'acte de lliurament de premis del concurs de relats breus de Sant Jordi 2022 organitzat per Vallsjove

Aquest dissabte 23 d’abril, s’ha realitzat l'acte de lliurament de premis del concurs de relats breus de Sant Jordi 2022 organitzat per Vallsjove

>L'acte de lliurement de premis va tindre lloc el dissabte 23 d’abril, a les 12.00h, a la Biblioteca Popular de Valls.

>En aquesta edició s'han presentat més de noranta relats, la majoria de l’alumnat dels centres d’ensenyament de Valls.

220423SantJordi

L'alcaldessa, Dolors Ferré, acompanyada de la regidora d'Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, van lliurar el passat dissabte 23 d'abril, els premis del concurs de relats breus que organitza Vallsjove en el marc de la Diada de Sant Jordi. L'acte, que enguany va tornar a la Biblioteca Popular era obert a les persones participants. Durant l’acte, es va fer públic el veredicte emès pel jurat i s'entregaren els 8 premis del certamen als autors i autores premiades.

L’acte va ser presentat per l’actriu vallenca Mònica Rius i va comptar amb la col·laboració de diferents músics de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard (Tiago Amarelle, piano; Mar Rull, clarinet; Ona Ferré, viola; Bruna Ferré, violoncel i Mireia Besora, soprano)que van interpretar algunes peces musicals al llarg de l'esdeveniment, i que va finalitzar amb un petit refrigeri. La literatura va ser un any més la protagonista de la jornada amb lectura de fragments dels relats que han guanyat, llegits pels seus autors i autores.

En l'edició d'enguany s'han presentat al concurs un total de 93 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d'edat, són les categories destinades a la gent jove d'entre 12 i 15 anys on s'ha recollit més participació.

En aquesta edició els relats i persones guanyadores han estat:

 

CATEGORIA A1 ADSERÀ: Alumnat 1r 2n d'ESO

1r premi: Relat “Quan tot està perdut” de l'autora Núria Guasch Valldosera (Valls, 2n ESO Institut Narcís Oller).

2n premi: Relat “Els petits detalls” de l'autora Noa Cabré Muñoz (Valls, 2n ESO Institut Serra de Miramar).

 

CATEGORIA A2 DITEC: Alumnat 3er i 4rt d'ESO

1r premi: Relat “Terra morta” de l'autor Amin Bouhamid Bouhaoua (Valls, 3r ESO Institut Serra de Miramar).

2n premi: Relat “Mentides del poder” de l'autora Abril Escarré Rafí (Picamoixons, 3r ESO Institut Serra de Miramar).

 

CATEGORIA B TRAM: Joves del Camp de Tarragona de 16 a 25 anys

1r premi: Relat “Tres segons de l'autor Jordi Villalbí Tibau (Valls, 18 anys).

2n premi: Relat “Som cançons de l'autora Ariadna Comabella Costa (Tarragona, 24 anys).

 

CATEGORIA C ROCA: Joves del Camp de Tarragona de 26 a 35 anys

1r premi: Relat “De colònies” de l'autora Dolors Gispert Hernández (Reus, 26 anys).

2n premi: Relat “El que més trobava a faltar de l'autora Elena Pedrola Teixell (Reus, 28 anys). 

Aquest esdeveniment cultural, que ha arribat a la quinzena edició, pretén fomentar la literatura i l'escriptura en llengua catalana entre les persones joves, especialment entre l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat. Per aquest motiu, des de VallsJove es vol agrair un any més, la col·laboració i implicació dels departaments de català dels centres que, any rere any, fomenten la participació del seu alumnat en aquest certamen literari.

El concurs també compta amb la col·laboració de diverses empreses locals: les quatre llibreries vallenques (Adserà, Ditec, Roca i Tram) que contribueixen, en quatre dels premis, amb un xec regal valorat en 30€ i JCA Cinemes Valls que ofereix una entrada a totes les persones participants al certamen. En aquesta edició, el jurat ha estat integrat per dotze persones (tres per categoria) provinents del teixit associatiu i de diversos serveis relacionats amb la llengua catalana (principalment, de l'àmbit de la cultura, la joventut i els serveis lingüístics de català). Concretament, enguany, els membres del jurat han estat: Dolors Sala (bibliotecària), Maria Serra (professora de català), Carme Leiva (Oficina de Català de Valls), Míriam Culleré (IEV), Gerard Caballero (Llibreria Tram), Albert Oliva (UAF), Margarida Aritzeta (escriptora), Ester Enrich (escriptora), Pol Montserrat (Centre de Lectura), Leila Zamarra (Suite Cor), Carme Montalà (alumne del curs Tast de Lletres) i Laia Figueras (GTP).

Totes les persones que han participat del concurs obtindran una entrada de cinema, que podran passar a recollir a partir del dilluns 25 d'abril a les oficines de VallsJove.