Mobilitat Sostenible i Segura

Mobilitat Sostenible i Segura

mobilitat

Des de la Regidoria de Mobilitat de Valls apostem per aconseguir una mobilitat més sostenible, eficient i segura per tal de contribuir a la millora de la qualitat de vida dels Vallencs. Oferim les eines suficients perquè els ciutadans prenguem consciència i podem millorar els nostres hàbits de desplaçament.

Projectes com la implantació del trànsit pacificat al barri antic, el qual proporciona una millora en la mobilitat dels vianants i redueix el volum circulatori i la velocitat dels vehicles en aquest entorn.

La dotació d’aparcaments de bicicletes en tots els centres formatius i esportius i el carril bici que estem dissenyant configuraran l'eix principal de ciclables de la nostra ciutat que comunicarà el Barri Antic amb el polígon industrial.

La primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics pública i gratuïta situada a la zona del Vilar, representa la introducció de la mobilitat elèctrica i els seus múltiples beneficis per a la nostra ciutat.

La creació de les places d’aparcament amb la nova tarifa tova Park & Ride situades tan a l’entorn de l’estació del bus com a l’estació del tren, representen també una aposta clara per fomentar el transport públic.

Tots aquests projectes ens han de permetre millorar el conjunt de la mobilitat, aconseguint una reordenació de la mobilitat segons les formes més respectuoses, sostenibles, eficients i segures de desplaçar-se.

 

 

 • Valls ha posat en marxa la primera estació pública i gratuïta de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’estació que és troba situada a la zona del Vilar, compta amb un punt de recàrrega semi ràpid de 22KW per a dos cotxes i 2 punts més de 2,3KW per a motocicletes i vehicles lleugers.

  Aquest tipus d'estació de recàrrega elèctrica semi ràpida, està pensada perquè l'usuari pugui recarregar el seu vehicle amb unes 2 o 3 hores depenent de la capacitat i característiques de cada vehicle. L’estació s’ha ubicat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta.

  Per poder beneficiar-se d'aquesta estació, la persona interessada haurà de donar-se d'alta registrant-se com usuari a les oficines de VIAS (muralla de Sant Antoni, 8), on li facilitaran una targeta d'acreditació que permetrà recarregar el vehicle a la nova estació. La mateixa targeta serà vàlida per recarregar el vehicle a totes les estacions públiques de Catalunya, gràcies a l'aliança de municipis per la interoperabilitat impulsada en el marc del pla estratègic PIRVEC.

  Les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d'estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar. Cal tenir en compte a més que l'estacionament d'un vehicle elèctric a les zones blaves de Valls ja és totalment gratuït des de fa uns dos anys arran de l'última modificació de l'ordenança municipal que regula l'estacionament en via pública.

  El parc mòbil de vehicles elèctrics a Catalunya i el nombre d'estacions de recàrrega d'accés públic augmenten constantment. D'aquesta manera des de l'Ajuntament de Valls es pretén fomentar l'ús dels vehicles elèctrics com un dels projectes destinats a fomentar una mobilitat més sostenible, eficient i segura.

    Descarregar tríptic

   

  tarjetaValls ha posat en marxa la primera estació pública i gratuïta de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’estació que es troba situada al barri del Vilar l’impulsen la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament amb una inversió de 12.000 euros de l’empresa municipal Valls Infraestructures i Aparcaments (VIAS). L’estació compta amb un punt de recàrrega semi ràpid de 22KW per a dos cotxes que ja ha entrat en funcionament i 2 punts més de 2,3KW per a motocicletes i vehicles lleugers que entrarà en servei en les properes setmanes.

   

  Aquest tipus d'estació de recàrrega elèctrica semi ràpida, està pensada perquè l'usuari pugui recarregar el seu vehicle amb unes 2 o 3 hores depenent de la capacitat i característiques de cada vehicle. L’estació s’ha ubicat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta.

   

  Per registrar-se com a usuari de l'estació de recàrrega de vehicle elèctric cal:

   

  1. Dirigir-se a les oficines de la Regidoria, a la Muralla de Sant Antoni, 8.
  2. Presentar la documentació del vehicle i el DNI de l'interessat
  3. Rebran una targeta d'acreditació que permetrà recarregar el vehicle a la nova estació. La mateixa targeta serà vàlida per recarregar el vehicle a totes les estacions públiques de Catalunya, gràcies a l'aliança de municipis per la interoperabilitat impulsada en el marc del pla estratègic PIRVEC.

   

 • L'Ajuntament ha adaptat aparcaments per facilitar que els ciutadans de Valls que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà. La tarifa és més econòmica que en altres zones blaves, 0,5 euros per mig dia i 1 euro per dia sencer. Aquesta modalitat d'estacionament respon a la necessitat de millorar la gestió de la mobilitat a Valls amb l'objectiu de reduir els desplaçaments de vehicle privat incentivant així la utilització de transport públic interurbà.

  Per registrar-se com a usuari del Park&Ride cal:

  1. Dirigir-se a les oficines de la Regidoria, a la Muralla de Sant Antoni, 8.
  2. Presentar la documentació que us acrediti com a estudiant o treballador d'una de les poblacions de fora de Valls.
  3. Rebran una targeta acreditativa per deixar visible dins el vehicle i podran treure un tiquet de 0,5 (migdia) o 1 € (dia sencer).

   

 • Al Barri Antic, prioritat pels vianants i bicicletes

  La Regidoria de Mobilitat, en la línia de donar prioritat a vianants i bicicletes a la ciutat de Valls, ha concretat el pla de pacificació del trànsit al Barri Antic, amb una nova senyalització viària vertical i horitzontal que marca els límits de velocitat de circulació de vehicles i estableix la prioritat per a vianants i bicicletes. La Regidoria també ha apostat per dotar el barri de 80 places d'aparcament per a bicicletes distribuïdes en deu punts diferents.

   

  La nova senyalització estableix clarament la prioritat de pas de vianants i bicicletes i així, el tomb de muralles (muralles de Sant Antoni, del Castell, de Sant Francesc, del Carme i el Portal Nou) es converteixin en vies compartides entre vehicles motoritzats i bicicletes. D’aquesta manera, les muralles i el carrer de Sant Francesc tenen limitada la velocitat a 30 Km/h, mentre que a l’interior de carrers del Barri Antic la velocitat màxima és de 20 Km/h.

   

  Aquestes mesures fomenten els desplaçaments a peu i milloren el confort i la major seguretat dels vianants com a protagonistes de la nova ordenació. D’aquesta manera, en el pla de pacificació del trànsit de vehicles al Barri Antic es fomenta la cohesió social, la seguretat viària i la qualitat ambiental com a triple objectiu per tal d’aconseguir una mobilitat més eficient, sostenible i segura.

   

  fullet TRANSIT zona 30 1