Urbanisme

Urbanisme

Urbanisme

Els Serveis d'Urbanisme de l'Ajuntament apliquen tècniques i criteris bàsics per a ordenar, transformar i conservar el sòl -i també el subsòl i el vol-, mitjançant la seva urbanització i edificació controlades, i per a rehabilitar i regular l'ús de les obres, els edificis i les instal·lacions; organitzant l'espai urbà a partir del bastiment d'una normativa dissenyada i tutelant i fiscalitzant els processos de transformació evitant-ne l'ús abusiu i inadequat del sòl.

Objectius:

  • Ordenació, gestió i execució de la normativa i planejament urbanístic segons uns criteris de sostenibilitat.
  • Tramitació de projectes urbanístics, tant d'iniciativa pública com privada, que han de definir el futur disseny de la ciutat.
  • Revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, vigent des que va aprovar-se la primera revisió l'any 1986. Amb aquesta revisió es preveu ordenar el creixement urbanístic de la ciutat, amb el principal objectiu de tornar la centralitat al Centre Històric i potenciar el creixement de la ciutat cap al sud.
  • Desenvolupar accions adreçades a incrementar el parc d'habitatges socials al municipi per facilitar l'accés a l'habitatge als col·lectius amb dificultats.
  • Potenciar la recuperació d'habitatges en mal estat i la construcció de nous en espais geogràficament estratègics. Aquesta és la filosofia del Pla Especial de Reforma Interior del Centre Històric.
  • Determinar i gestionar línies d'ajut i suport públic a la iniciativa privada per la recuperació d'immobles en mal estat. En aquest sentit, s'atorguen subvencions per rehabilitar façanes i edificis sencers.
  • Gestionar del patrimoni municipal. Un dels eixos d'aquest apartat és la creació de la Comissió Municipal de Patrimoni Arquitectònic Vallenc, que vetlla per la seva preservació. 

 

Horari d'atenció: de dilluns a divendres, de 09:00h a 13:00h

Adreça: C/ Paborde, 6      -     Telèfon: 977 636 009
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.