Xarxa solidària

Image
Image

Informació sobre el projecte

> La proposta pretén cobrir les necessitats bàsiques de les persones grans amb la implicació del voluntariat

Es posa en marxa el projecte «A valls, acompanyem la gent gran». Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament entre l'Ajuntament de Valls, a través del Pla d’Inclusió i Cohesió Social i Serveis Socials, i les entitats de la ciutat Ginac i Càritas. L'objectiu del projecte és millorar les condicions de vida de les persones grans del municipi amb sentiment de solitud, i per desenvolupar-lo es comptarà amb la participació del voluntariat.

Els canvis d’estil de vida provocat per la Covid19 en la societat ha fet palès la problemàtica a la que s’enfronten aquelles persones grans que viuen soles al municipi. Aquestes persones requereixen un suport emocional, personal i preventiu major del que ja necessiten en una situació de normalitat. Per aquest motiu les persones voluntàries podran oferir acompanyament, una conversa o un passeig amb el principal objectiu que la persona gran no es senti tant sola.

Amb aquest projecte també es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu apel·lant a la responsabilitat social de la població, a més de fer-la partícip en la millora de la qualitat de vida de les persones grans a través del voluntariat i el bon veïnatge.

Les tasques que podran realitzar les persones voluntàries són aquelles relacionades amb l'acompanyament del dia a dia de les persones grans que viuen soles al municipi. Aquest voluntariat es possibilitarà tant amb caràcter presencial com telefònic. En ambdós casos la persona gran romandrà a casa seva i el voluntari, en el cas presencial, serà qui realitzarà el desplaçament al domicili.

Les persones interessades en formar part d’aquest voluntariat han de residir a Valls, ser majors d’edat i no formar part d’un dels grups de riscs descrits per les autoritats sanitàries, en el cas d’acompanyament presencial. La inscripció es pot realitzar trucant al telèfon 603 044 826 de 9 a 16 hores o omplint el formulari https://valls.cat/voluntariat

Per altra banda, qui es senti sol/a o tingui algun conegut amb aquesta situació que pugui formar part del projecte pot trucar al mateix número de telèfon, 603 044 826, de 9 a 16 hores o enviar un correu a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon de contacte

603 044 826

Email per gent gran

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.