Joventut

Joventut

capçalera web Large

El servei de Joventut de l'Ajuntament de Valls (VallsJove) té per finalitat cobrir les necessitats detectades del jovent vallenc, alhora que pretén fer efectiu el desplegament de polítiques per millorar i facilitar la construcció del projecte de vida dels i les joves. Les actuacions desenvolupades s'emmarquen en el Pla de Dinamització Juvenil de Valls (PDJ), de caràcter anual i el Pla Local de Joventut (2012-2015) que constitueixen el conjunt d'accions programades que es duen a terme des del servei. Actuacions que cerquen la cooperació, el treball en xarxa, una participació activa i en definitiva, la qualitat de les polítiques de joventut dutes a terme des de l'Ajuntament per afavorir i promoure les trajectòries emancipadores del jovent de la ciutat, ja sigui en l'àmbit laboral, residencial... dotant-los d’eines que puguin usar directament en la recerca de solucions per als seus problemes i mancances, especialment aquells que fan referència a la seva autonomia real.

El servei de joventut és també un Punt d'Informació Jove: un servei on es recull informació d’interès per donar resposta a un gran nombre de qüestions relacionades amb l'ensenyament universitari, cicles formatius, cursos d’idiomes, formació no reglada, treball a l’estranger, salut i sexualitat, etc. El servei de joventut assumeix també les funcions d’interlocució, promoció, dinamització i foment de la participació juvenil.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Valls i al llarg dels darrers anys, s'han destinat esforços a millorar la realitat d'aquest grup de població, des de l'àmbit de la participació, la cohesió social i per facilitar la construcció del projecte de vida de la població jove. Pel desenvolupament de la seva tasca VallsJove compta amb un seguit d'eines de planificació i desenvolupament de les polítiques locals de joventut. El Pla Local de Joventut de Valls (2012-2015) es configura com un document clau per al desplegament de les polítiques de joventut locals durant el període d'aplicació, ja que és fruit d'una anàlisi de la realitat i d'un plantejament estratègic de les necessitats i prioritats a treballar, per tal de millorar i facilitar la construcció del projecte de vida del jove de la ciutat.  Per altra banda, el PDJ és un projecte anual vinculat al Pla Local de Joventut i totes les actuacions que s’hi descriuen prenen sentit en el context del Pla, tot i que, també es contemplen altres eines de treball segons el coneixement obtingut a través de l'observació de la realitat local.

REGIDORIA D'ACCIÓ CÍVICA I JOVENTUT - PUNT D'INFORMACIÓ JUVENIL - ESPAI VALLS JOVE

Horari d'atenció: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. Dimarts i dimecres, de 17 a 19 h

Adreça: C/ Sant Pere, 2 (despatx 1ª planta)

Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

A les xarxes socials: