Cita prèvia amb l'OAC: demana hora i no caldrà que t'esperis

Cita prèvia amb l'OAC: demana hora i no caldrà que t'esperis

> Una nova plataforma On-line permet, de manera còmoda i des de casa, concertar dia i hora per acudir presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

> Es recomana de manera generalitzada l'ús dels serveis de tramitació telemàtica disponibles a la Seu Electrònica per evitar desplaçaments innecessaris

L'Ajuntament de Valls ha iniciat la reobertura presencial de bona part dels seu serveis municipals que van haver de tancar al públic com a conseqüència de la crisi sanitària per la Covid-19. La reobertura dels serveis de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms serà progressiva prioritzant en tot moment la salut i seguretat de la ciutadania i de les treballadores i treballadors. Per aquest motiu, es recomana de manera generalitzada als ciutadans que utilitzin l'ús dels serveis de tramitació online disponibles a la Seu Electrònica i, a la vegada, si ha d'acudir presencialment a l'Ajuntament ho faci per allò que és imprescindible i amb cita prèvia.

Precisament, de cara als ciutadans la principal novetat de la reobertura física dels serveis de l'Ajuntament és la implantació d'un nou sistema telemàtic de cita prèvia. Aquest nou sistema s'activa ja de manera immediata a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà ja que és el servei que concentra un major nombre de consultes presencials per part dels ciutadans, però s'anirà fent extensiu de manera progressiva a altres serveis municipals que realitzen atenció directa al públic.

La implantació del nou canal de cita prèvia per a l'OAC té com a primer objectiu garantir la seguretat i salut tan dels ciutadans com del personal, evitant que s'acumulin persones en dependències municipals. A la vegada però es guanya també en eficiència, rapidesa i comoditat ja que amb el nou sistema, el ciutadà podrà concertar des de casa la visita a l'OAC escollint entre els dies i hores disponibles que més s'ajustin a les seves necessitats. Per a fer-ho, l'usuari només caldrà que accedeixi a la nova plataforma citaprevia.valls.cat disponible des del portal web i des d'allí, seguir les instruccions, per escollir el dia i la franja horària per concertar la visita. També es pot sol•licitar cita a través del 977 636 010 però es recorda que, amb l'objectiu d'alliberar al màxim les línies telefòniques, només s'ha d'usar aquesta opció si és del tot imprescindible.

> Nova plataforma de Cita Prèvia amb l'OAC. Concerta visita

D'altra banda, informar que, amb la reobertura del servei presencial aquest dimecres a l'OAC, l'horari d'atenció al públic serà de 10h a 13h. En aquest sentit, en aquesta primera fase de la reobertura fisca de l'OAC, s'ha reduït l'horari per garantir l'alternança del personal, com una de les mesures preventives de seguretat i salut que s'aplicaran. A l'OAC a més, junt amb altres oficines municipals on es realitza atenció al públic, s'ha procedit a la instal•lació de mampares protectores, s'han redistribuït espais i circuïts per tal de garantir les distàncies entre persones o s'ha disposat gel hidroalcohòlic accessible als usuaris, entre altres mesures de protecció i prevenció.

VALLS · 19 DE MAIG DE 2020