Valls ajuda comunitats de propietaris i particulars a sol·licitar els fons Next Generation destinats a millorar l’eficiència energètica dels habitatges

Valls ajuda comunitats de propietaris i particulars a sol·licitar els fons Next Generation destinats a millorar l’eficiència energètica dels habitatges

> L’Oficina Local d’Habitatge ofereix el servei d’assessorament de manera gratuïta des d’avui i durant el període de convocatòria i tramitació fins a finals d’any

L’Ajuntament de Valls ha iniciat un servei d’assessorament gratuït per a comunitats de veïns i veïnes i particulars de la ciutat que vulguin acollir-se a qualsevol de les tres línies d’ajuts en matèria d’habitatge i eficiència energètica que els fons Next Generation han posat a disposició de la ciutadania. L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) dona informació, ajuda a fer les sol·licituds i acompanya fins a completar tot el procés a les persones demandants d’aquestes subvencions europees durant el període de convocatòria i tramitació, que va del 27 d'abril fins al 31 de desembre o fins l’exhauriment dels fons.

El servei d’assessorament es farà presencialment a l’OLH, a la plaça de Sant Jordi, amb cita prèvia. Les comunitats i les persones particulars que en vulguin fer ús s’hauran de posar en contacte amb Provalls (telèfon 977 60 80 20 o al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) i demanar dia i hora. L’OLH s’encarregarà de donar tota la informació i d’acompanyar en el procés de la sol·licitud oficial, així com també en farà el seguiment fins al lliurament final. La regidoria d’Habitatge impulsa aquest nou servei amb l’objectiu de promoure la rehabilitació d’edificis i cases i fomentar l’eficiència energètica per fer de Valls una ciutat més sostenible i habitable.

El primer programa d’ajuts Next Generation per al qual s’obre el termini, avui mateix, correspon a les subvencions destinades a actuacions en els elements comuns dels edificis d’habitatges, ja siguin plurifamiliars o unifamiliars, per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic i la rehabilitació en general, tant si són primeres residències o segones o estan desocupades. Cal tenir la inspecció tècnica de l’edifici aprovada o admesa a tràmit i les actuacions subvencionables aquelles que suposin una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable i també una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració del 25% o el 35%, segons la zona climàtica. També les actuacions que impliquin la retirada de productes de construcció que tinguin amiant (un màxim de 1.000 euros per habitatge o de 12.000 euros per edifici).

220427Habitatge

L’11 de maig s’obrirà el termini per a una segona línia d’ajuts, que s’adreça a les persones propietàries que volen adoptar mesures per millorar l’eficiència energètica del seu domicili habitual, com ara la modificació de tancaments, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o biomassa. Aquestes actuacions, a més de l’estalvi econòmic que comporten en el consum energètic de la llar, contribuiran a mitigar els efectes del canvi climàtic i a construir un país més sostenible.

Finalment, el 25 de maig es podran començar a tramitar les subvencions destinades a les comunitats de propietaris d’edificis d’habitatges construïts abans de l’any 2000 i que vulguin redactar el seu llibre de l’edifici o el projecte de rehabilitació. El llibre de l’edifici és l’estudi tècnic que dona informació sobre les característiques de l’edifici i proporciona a la propietat les instruccions d’ús i de manteniment necessàries per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació. En aquest estudi també es detallen les actuacions que cal fer per assolir les millores necessàries en eficiència energètica.

 

VALLS · 27 D’ABRIL DE 2022