Valls invertirà més de 550.000 euros en una nova fase de modernització de l’enllumenat a diferents punts de la ciutat

Valls invertirà més de 550.000 euros en una nova fase de modernització de l’enllumenat a diferents punts de la ciutat

L’Ajuntament de Valls iniciarà en les properes setmanes una nova fase de la modernització progressiva de l’enllumenat públic que s’està executant al conjunt de la ciutat. En concret, entre els mesos de febrer i juny, s’espera realitzar la renovació de l’enllumenat amb la implantació de tecnologia Led a la totalitat de carrers del barri de Santa Magdalena (102 punts de llum en una obra subvencionada pel PAM de la Diputació de Tarragona), al carrer Francesc Gumà i Farran del Barri del Fornàs (39), als carrers Alt Camp i Vall d’Aran de les Comarques (37), al carrer Carles Cardó de la Xamora (17) i iniciar una nova fase al polígon industrial (137).

En total, aquest conjunt d’obres representaran la renovació de més de 330 punts de llum i una inversió de 564.000 euros. D’aquesta manera, en aquest mandat el consistori vallenc haurà invertit 1,5 milions d’euros en la modernització de l’enllumenat a diferents zones de la ciutat, sumant les actuacions ja executades, per exemple, a tot l’àmbit urbà de la carretera del Pla (entre la plaça Font de la Manxa i els barris nord de la ciutat), al barri del Fornàs, a carrers del centre com Anselm Clavé, Jaume Huguet o plaça del Quarter, als barris Miramar i Nou Miramar, al passeig de l’Estació o al polígon industrial. En el cas del nou enllumenat del barri de Santa Magdalena, la millora ha estat subvencionada per la Diputació de Tarragona que destina, a través del Pla d'Acció Municipal (PAM) 143.527,40 euros. Aquest import ha representat el 68,49% del total de l'actuació.

A hores d’ara la implantació de tecnologia Led ja abasta el 60% de la totalitat de l’enllumenat públic de la ciutat de Valls. Aquesta tecnologia, més eficient, amb major durabilitat i menor risc d’avaries, redueix en un 80% el consum energètic, contribuint així tant a la minoració d’emissions de CO2 com a la reducció de costos econòmics. A la vegada, la tecnologia Led és més eficient també incrementant la sensació d’il·luminació de la via pública. 

Obres de pavimentació en marxa

Aquestes inversions a carrers i places de Valls se sumaran a les que s’estan executant aquests dies en la millora de la pavimentació, amb una despesa de més de 315.000 euros. La setmana passada es va completar l’asfaltat del carrer Curtidors i el tram final d’Artesans, al polígon industrial, i aquesta setmana s’han realitzat actuacions ja als carrers Vallvera i Oller i Rabassa. També s’estan executant les obres de pavimentació dels 350 metres del carrer Ametllers al barri de Sant Josep Obrer i al carrer Mossen Martí i demà s’iniciarà l’asfaltat del carrer del Vilar. En total, aquests dies s’estan asfaltant més de 2 quilòmetres de carrers, amb una superfície superior als 16.000 metres quadrats. D’altra banda, la Generalitat de Catalunya iniciarà el dilluns 23 de gener les obres d’asfaltat de la carretera del Pla, entre la rotonda de l’N-240 i la nova rotonda situada al sector nord de Palau de Reig. Les obres representaran la millora de la pavimentació de més de 2 quilòmetres d’aquesta carretera d’entrada a la ciutat i, a la vegada, via principal d’accés al conjunt del polígon industrial.

230118Obrespavimentaci

VALLS · 18 DE GENER DE 2023