La Fundació de les Decennals de Valls estrena el documental oficial de les Festes de 2021+1

La Fundació de les Decennals de Valls estrena el documental oficial de les Festes de 2021+1

El film es presentarà a JCA Cinemes Valls el proper dijous 26 de gener a les 20.15h, en un acte obert i amb entrada gratuïta

A pocs dies de la festivitat de la Candela, la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls presenta el documental oficial de les últimes Decennals. El documental, d’una hora i mitja de durada, ha estat realitzat per Ramon Villanueva, Raquel Segura i Alba Tudó, amb guió de Judit Sans i veu en off d’Anna Estallo, i recull de manera exhaustiva els principals actes de les Decennals 2021+1 que Valls va celebrar tot just fa un any.

El documental oficial es presentarà a JCA Cinemes Valls el proper dijous 26 de gener a les 20.15h, en un acte obert i amb entrada lliure. El documental recull la totalitat de les activitats centrals que van marcar les Decennals, des dels muntatges espectaculars de les lluminàries amb que es van inaugurar les festes fins al piromusical de cloenda, en un recorregut dels deu dies i deu nits de les celebracions. Així, tenen un protagonisme especial les nombroses activitats organitzades per les comissions participatives, entre actes festius, familiars, exposicions artístiques, celebracions de cultura popular, actuacions castelleres, esports, cultura o religioses, entre molts altres. 

L’edició de les Festes Decennals 2021+1 van esdevenir tot un símbol de represa de l’activitat cultural i social a Catalunya, en un context encara de pandèmia per la Covid-19. Així, es van superar totes les expectatives inicials i es van superar els rècords d’assistència i participació, convertint Valls en gran epicentre cultural del país. Amb més de 520 actes, no tan sols van ser les Decennals més participatives i concorregudes de la història de les festes instituïdes l’any 1791, sinó que Valls va reivindicar la represa de l’activitat amb el primer gran festival de festa i cultura del 2022 a Catalunya.

Així, en aquestes festes singulars que, per primera vegada en la seva història no s’havien pogut celebrat en un any acabat en 1, Valls va acollir els primers seguicis en itinerància a Catalunya que es van poder celebrar gairebé amb plena normalitat, així com el primer gran cicle de concerts en format de festival musical de 2022. Per les Decennals, es va poder celebrar la primera trobada del món casteller i la primera diada castellera de la temporada, com també la primera de les grans processons catalanes.

El documental permetrà reviure l’esclat de les conegudes com Festes de la Llum, en uns dies en els que Valls es va convertir en un passeig per les lluminàries, sens dubte el gran reclam de les celebracions, que més visitants van atreure i més expectació van generar. En aquest sentit, a les ornamentacions tradicionals al centre històric, per les Decennals 2021+1 s’hi van poder veure com a novetats les impactants lluminàries musicals al passeig Tarradellas al barri del Fornàs, o l’espectacular mapping sobre l’església de Sant Joan i el campanar de Valls. 

230119DecennalsCartell 

VALLS · 19 DE GENER DE 2023