La Rua Infantil de Carnaval que organitza el Centre Cívic de Valls arriba a la seva desena edició

La Rua Infantil de Carnaval que organitza el Centre Cívic de Valls arriba a la seva desena edició

La Rua tindrà lloc el divendres 17 de febrer a les 18h i començarà a la plaça del torrent del Titit

Ses Majestats, el Rei i la Reina Carnestoltes, tornaran als carrers de Valls per a presidir la Rua Infantil de Carnaval que organitza el Centre Cívic de Valls i que tindrà lloc el divendres 17 de febrer, a partir de les 6 de la tarda. La seva arribada donarà el tret de sortida de la Rua, a la plaça del torrent del Titit. Des d’aquest punt de la ciutat, els nens i les nenes presents podran rebre a Ses Majestats el Rei i la Reina Carnestoltes, que un any més tornen a visitar Valls per portar la gresca i la disbauxa pels carrers de la ciutat.

Des de la plaça del torrent del Titit s'iniciarà un recorregut pels carrers Xiquets de Valls, Avenir, Germans Sant Gabriel, Jaume Mercadé, plaça del Pati, carrer de la Cort per finalitzar a la plaça del Blat, amb previsió d’arribada a les 18:45 h. Des d’aquest punt ses majestats es presentaran a la ciutat i, la música i la ballaruga ompliran la plaça. A la plaça del Blat, Ses Majestats, faran el discurs inaugural per donar el tret de sortida de les activitats carnavalesques i, acabarà amb el nomenament de les disfresses guanyadores del concurs.

230207CarnavalInfantil

Torna el concurs de disfresses

Els nens i nenes de fins a 14 anys que vulguin participar al concurs de disfresses hauran de fer la inscripció al Centre Cívic de Valls entre el dia 6 i 16 de febrer a les 2 del migdia. El full d'inscripcions i les bases del concurs es poden consultar i descarregar a www.valls.cat/serveis/centre-civic. Només hi podran participar les disfresses de creació pròpia.

En aquesta edició es premiaran dues categories individuals i dues de grup: la disfressa més original i la més divertida. La categoria de grup haurà d'estar formada per un mínim de 10 persones i un màxim de 30. Les persones inscrites en la categoria de grup podran, més enllà de compartir disfressa, anar en comitiva amb la seva pròpia coreografia. Els premis seran de 150 euros per cadascuna de les categories de grup i de 75 euros per cadascuna de les individuals, que es lliuraran amb la col·laboració de l’Associació del Barri Antic.

La comitiva del jurat carnavalesc, que es trobarà present al llarg de la Rua, serà l’encarregada de valorar les disfresses i traslladar a Ses Majestat, al final del recorregut, quines han estat les guanyadores. La direcció artística de la Rua Infantil de Carnaval va a càrrec de Raul Molina, la interpretació del Rei i la Reina Carnestoltes és de Marc Torres i Marta Marín, respectivament i, la caracterització dels personatges a càrrec d'Aitana Sànchez.

Per Carnaval, disfressa’t i posa’t la màscara

Amb el lema: «Posa’t la màscara a totes hores, deixa les penes i l’estrès que el Carnaval Infantil ho posa tot del revés!», al Carnaval Infantil d'enguany torna a donar protagonisme a la màscara, un element iconogràfic de tots els carnavals del món. Així, des de poc abans de les 6 de la tarda es començaran a repartir màscares entre els i les assistents a la plaça del Titit i se'ls demanarà que se la posin en el moment de l’arribada de Ses Majestats: el Rei i la Reina Carnestoltes. Les caretes són obra del dissenyador vallenc Pol Vallvé, de Cossetània Edicions. Ses Majestats també conviden a tots els infants i adults que hi assisteixin a portar les seves disfresses.

 

VALLS · 7 DE FEBRER DE 2023