La Foneria Vilà descobreix com es van fondre les obres de Tàpies de l’exposició del Museu de Valls

La Foneria Vilà descobreix com es van fondre les obres de Tàpies de l’exposició del Museu de Valls

> La xerrada, a càrrec de Francesc Vilà, se celebrarà aquest dissabte dia 8 a les 12h

> La crítica d’art i comissària de la mostra, Conxita Oliver, i l’escultor Toni Giró reflexionaran sobre l’obra d’Antoni Tàpies en un altre acte, el dijous 13 a les 19.30h

El Museu de Valls continua amb les activitats paral·leles programades amb motiu de l’exposició «Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989)» amb una xerrada, aquest dissabte dia 8 de juny a les 12h del migdia, a càrrec de Francesc Vilà, propietari de la foneria Vilà de Valls, amb el títol «La tècnica de la foneria i les obres de Tàpies». En la xerrada el fonedor explicarà la tècnica amb la que es van fondre les obres de Tàpies, a la foneria vallenca, i es farà una visita a l’exposició per conèixer com van sorgir i com es van realitzar les obres que es mostren al Museu de Valls.

D’altra banda, el proper dijous 13 de juny, a les 19.30hse celebrarà l'última activitat programada. En el marc del cicle de diàlegs Tàpies. Art i Territori que organitza la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, a la qual pertany el museu vallenc, hi haurà una conversa entre Conxita Oliver, crítica d’art i comissària de l’exposició Tàpies, i l’escultor Toni Giró, que reflexionaran sobre l’obra de l’artista

Totes les activitats són gratuïtes, com la mateixa entrada a l’exposició. 

240606MuseudeValls

© Ajuntament de Valls | Manel R. Granell - Vilaniu Comunicació

La foneria Vilà i Tàpies

La foneria Vilà de Valls va ser creada cap a l’any 1960 per Ramon Vilà. Amb els anys va tenir com a clients un nombre important d’artistes catalans reconeguts com Josep M. Subirachs o Apel·les Fenosa. En els anys vuitanta, la foneria estava formada per gairebé deu treballadors i produïa tota mena d’escultures, tant de format d’exposició com en format monumental. Per la seva qualitat i possibilitats de producció, va ser el taller triat pel galerista Carles Taché i l’artista Antoni Tàpies per fondre el conjunt més important d’obres en bronze, una desena. Eren les primeres obres que Tàpies feia en bronze, i són les obres que actualment podem veure al Museu de Valls, a l’exposició Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989)

Des del moment de la seva creació a la foneria vallenca, l’any 1987, no s’havien tornat a reunir tot aquest conjunt d’obres. Una oportunitat única per descobrir els primer bronzes creats per l’artista català. 

VALLS · 6 DE JUNY DE 2024