Calendari d'Events

Sant Jordi

iconfinder calendar 115762Divendres, 22. Abril 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

> De 9:30 a 20 h. Biblioteca Carles Cardó. Exposició de les novetats literàries locals.

 

> De 10 a 13:30 h. Plaça Sant Jordi. Trobada de Lectura en Veu Alta.

Vuitena edició d’aquesta activitat conjunta amb els centres escolars de Valls en què l’alumnat escull un text en català i el llegeix públicament i en veu alta davant de les seves companyes i companys.

Organitza: Òmnium Alt Camp. Col•laboren: Escola Eugeni d'Ors, Escola Enxaneta, Escola Baltasar Segú, Escola Mare de Déu de la Candela, Escola Vedruna, Col·legi Claret i IES Narcís Oller.

 

> 17 h. Plaça Pilar Prim. Espectacle familiar: «Una altra història de Sant Jordi», amb la companyia Els Picarols.

Una divertida paròdia de la llegenda de Sant Jordi on res és el que sembla. Hi trobareu una princesa lletja, però valenta, un Sant Jordi covard, però encisador, i un drac
temut, però... i fins aquí podem llegir! No us perdeu aquest insòlit espectacle que trenca mites i que us farà viure aquesta bonica rondalla des d’una altra perspectiva.

Organitza: Centre Cívic.

 

> 18:15 h. El Pati. Contacontes: «Sant Jordi a la cova del Drac», amb la companyia Vivim del cuentu.

La història de Sant Jordi com mai te l’havien explicada. En aquesta sessió de contes descobrirem a un Sant Jordi poruc, una princesa enfurismada i un drac vegetarià i cuiner. Voleu dir que amb aquests personatges tot plegat pot acabar gaire bé?

Organitza: Regidoria d’Educació i Política Lingüística. Pla Educatiu Entorn.

 

> 18 h. Teatre Principal. Acte de Sant Jordi. Organitza: Institut Narcís Oller.

 

> 18 h. Biblioteca Popular. A tota veu.

Lectura pública de poesia en parelles de persones on una d’elles té com a llengua pròpia el català i l’altra una llengua diferent. Conjuntament llegeixen en públic poemes en la llengua original i la seva traducció al català.

Organitza: Òmnium Alt Camp.

 

> 19 h. Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs. Presentació del llibre “L’ànima i la flor, vivències poètiques”, poesia de Mercè Mestre i Mercè Bessó.

Organitza: Institut d’Estudis Vallencs.

 

> Tot seguit. Sala Sant Roc. Inauguració de l’exposició “L’ànima i la flor, vivències poètiques”, il·lustracions de Mercè Bessó.

Organitza: Institut d’Estudis Vallencs.

 

> 20 h. Museu de Valls. Inauguració de l’exposició «Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps».

La col·lecció fotogràfica del centre vallenc es va iniciar l'any 2000 amb l'adquisició de fotografies de Pere Català Pic. Des d'aleshores ha anat creixent amb la incorporació de fotografies dels germans Francesc i Pere Català, i dels seus contemporanis: Xavier Miserachs, Joan Fontcuberta, Toni Catany, entre molts d’altres. Una selecció d'aquest fons format per més de tres-centes imatges es mostra en aquesta exposició amb motiu de l’any Francesc Català-Roca, en el centenari del seu naixement.

Organitza: Museu de Valls.