Calendari d'Events

Teatre - De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda

iconfinder calendar 115762Dissabte, 5. Novembre 2022, 20:00
iconfinder calendar 115762

«De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda» de La Calòrica. Aquesta producció del Teatre Nacional de Catalunya es podrà veure a les 20 hores al Centre Cultural. Pujaran a l’escenari, sota la direcció d’Israel Solà, Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Mònica López, Marc Rius i Júlia Truyol. “De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda” és una auca ecologista, una cursa desesperada entre escales i replans, una comunitat enfrontada al terrible repte d’organitzar-se abans que l’aigua els arribi al coll.

Si no encarem d’una vegada per totes l’emergència climàtica, si no li donem la importància, la visibilitat i la proactivitat que es mereix, la vida a la Terra patirà una terrible transformació durant les properes dècades. Alguna cosa fa pudor de podrit. No podem seguir negant l’evidència. Mentre nosaltres continuem aquí parlant de les nostres cabòries, la taca d’humitat s’estén, les canonades s’embossen, les parets s’esquerden... Reconèixer el problema és - ja ho diuen - el primer pas per solucionar-lo. Però estem realment disposats a fer el segon pas?

“De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda” és una de les funcions més ambicioses que ha creat com a companyia. Temàticament parlant i a nivell d’estil. La Calòrica ha treballat moltes vegades desdoblant personatges però mai no havia portat això a l’extrem de les conseqüències. Mai no havia difuminat la convenció interpretativa al límit de convertir l’escena en una transcripció oral, fent que l’actor creï una partitura que poc té a veure amb l’encarnació del personatge i molt amb la seva representació.

La Calòrica mai havia creuat dues trames tan allunyades i alhora tan profundament connectades per explicar com la globalitat es repeteix d’una manera fractal en allò més local i petit de les nostres existències. Com els petits problemes del nostre dia a dia contenen l’essència dels grans debats polítics i ideològics. Perquè... de què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda? Doncs de tot i de res.

> Comprar entrades

 

Centre Cultural
Plaça Francesc Layret, 0
Valls