Calendari d'Events

10à Xilofonada Poètica

iconfinder calendar 115762Dimecres, 22. Febrer 2023, 18:00
iconfinder calendar 115762

Centre Cultural

Concert de la 10à Xilofonada Poètica que presenta l'Escola Municipal Robert Gerhard amb la participació de setze escoles de primària de Valls i comarca.

 

La idea de la Xilofonada Poètica és utilitzar uns poemes i versionar-los per tal que es puguin cantar i acompanyar d’instrumental Orff, uns instruments de tècnica a l’abast de tots els alumnes i que les escoles disposen a l’aula i, a la vegada, que aquests alumnes participin de l’experiència concertística que significa cantar junts amb més de 300 alumnes.

 

Les escoles participants en aquesta edició són Baltasar Segú, La Candela, Eladi Homs, Enxaneta, Eugeni d’Ors, ZER Atzavara (Alió, Bràfim, Vilabella i Nulles), ZER El Francolí (La Masó, La Riba i Picamoixons), Joan Plana de Puigpelat, Mare de Déu del Roser de Vallmoll, Bernardí Tolrà de Vila-rodona, Les Comes de Rodonyà i Escola municipal de música Robert Gerhard de Valls, amb més d’una dotzena d’especialistes de música que han estat fent un treball impecable des del passat mes de setembre i dels diferents tutors d’aula que ajuden a consolidar el treball de forma transversal.

 

El projecte presenta cada any un material nou, a partir d’un llibre de poemes diferent. En aquesta ocasió, el llibre de poemes és Abecedari de cel i terra, de Vanesa Amat, il·lustrat per Judit Piella i amb música de Rosabel Bofarull. Les dues autores han confirmat l’assistència al concert i en acabar el recital signaran llibres al vestíbul del teatre.

 

En el concert d’aquest desè aniversari hi haurà una petita sorpresa amb la col·laboració de diferents alumnes instrumentistes de violí, viola, violoncel, flauta travessera, clarinet, saxo i guitarra elèctrica. Són joves alumnes adolescents que, en el seu moment, van participar d’una Xilofonada Poètica i ara seran a l’escenari amb el seu instrument. L’acompanyament musical anirà a càrrec de Jaume Pinyol, percussió, i Rosabel Bofarull, piano, tots sota la direcció de Pol Berlinches.

 

L’entrada al concert és lliure.

 

 

Centre Cultural
Plaça Francesc Layret
Valls