Calendari d'Events

«1923-2023. Cent anys de les primeres excavacions al jaciment del Vilar» Inauguració de la Vitrina d'Arqueologia i presentació del programa d'activitats

iconfinder calendar 115762Dimecres, 22. Febrer 2023, 19:00
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Institut d'Estudis Vallencs

«1923-2023. Cent anys de les primeres excavacions al jaciment del Vilar»

L’any 2023 es commemoren els cent anys de les primeres excavacions al jaciment ibèric del Vilar per part de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Cent anys després, s’estan posant al descobert elements que poden canviar substancialment el coneixement actual de la cultura ibèrica tant al Camp de Tarragona com en tot el territori dels cessetans. Amb l’objectiu de recuperar la memòria de les primeres excavacions i d’explorar les possibilitats de les darreres intervencions s’han organitzat un seguit d’activitats que començaran aquest mes de febrer.

 

Presentació del programa d’activitats, a càrrec de M. Ester Fabra, Salvat, ponent de la Comissió d’arqueologia de l’IEV, i de les accions previstes per part de l’Ajuntament de Valls a la zona actual d’excavacions(Molls de l'Estació), a càrrec de la regidoria de Patrimoni, Sònia Roca.

 

Tot seguit inauguració de la Vitrina d’Arqueologia dedicada a les peces més representatives trobades al Vilar en el decurs de l’excavació del 1923, i mostra bibliogràfica i documental sobre aquesta primera campanya.

 

Institut d’Estudis Vallencs (Sala d’Actes)

Carrer Jaume Huguet, 1

Valls