Calendari d'Events

Exposició - Gelo. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià (1980-2020)

iconfinder calendar 115762Dimarts, 1. Setembre 2020, 20:00
A Dijous, 29. Octubre 2020
iconfinder calendar 115762

El Museu de Valls presenta l’exposició Gelo. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià (1980 – 2020), una mostra que es podrà veure del 10 de juliol fins al 30 d'agost. L’exposició, comissariada per Assumpta Rosés, ocupa les dues plantes del museu, amb l’obra original i sorprenent de l’artista Gelo, un pintor que va tenir un alt reconeixement les darreres dècades del segle passat i que s’ha estat retirat al Montsià els darrers 20 anys.

Reclòs, no inactiu, el Museu de Valls presenta una selecció d’obres escollides, reunides dels fons de l’artista, d’una dotzena de col·leccionistes i tres museus. La primera planta del museu està dedicada l’obra corresponent al període entre els anys 1980 i 1997, amb gravats, escultures de torres i portes, màscares i grans pintures murals sobre tela amb paisatges construccions i personatges imaginaris, algunes fetes amb pintures fluorescents.

La segona part de l’exposició recull el treball fet al seu retir d’Ulldecona. La seva obra manté l’interès d’una creació original i imaginativa, reflecteix les dificultats d’integració i l’estranyesa, els anys de la crisi econòmica i la malaltia i mort del seu company, el pintor Farola. En aquesta etapa, la seva obra s’ha decantat cap l’art pobre i de reciclatge i la valoració de matèries naturals. Petites escultures i relleus amb personatges expressius i estranys, una instal·lació de torres coloristes fetes amb caixes reciclades, petits rètols amb paraules pintades i la sèrie “Vanitas” amb cranis humans o d’animals, caps cadavèrics i mans travessades per punyals.

Gelo ha exposat en els seus quaranta anys de trajectòria artística, a Tarragona, Valls, Reus, Barcelona, Ciutat de Palma, Pollença, Santiago de Compostela, Piedras Blancas (Astúries), Madrid, València i Torí (Itàlia).

L'exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte d‘11 a 14 h i de 17 a 20 h, diumenges i festius d’11 a 14 h.

 

Museu de Valls
Passeig dels Caputxins, 18
Valls