Calendari d'Events

Nadal a Valls - 5 de gener

iconfinder calendar 115762Dimecres, 5. Gener 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Nit de Reis

Durant tota la jornada. Pastisseries i forns. Exposició i venda dels tradicionals tortells de Reis, amb figureta i fava.

10.30 a 13.30 h. Arcs del Celler del Paborde. Darrera oportunitat de visitar el Campament Reial, abans de l’arribada dels Reis d’Orient. Organitza: Associació per la Cavalcada de Reis.

11.30 h. Plaça Blat. A Valls fem taca d’oli. Organitza: Àvies i Avis per la Llibertat

12.30 h. Des de la plaça de l’Estació. Sortida del Fumera, que es passejarà amb la seva carrossa. Itinerari: plaça de l’Estació, passeig de l’Estació, Anselm Clavé, Font de la Manxa, Jaume Huguet, Muralla del Castell, Sant Antoni, d’En Bosc, el Pati, Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel i Avenir. Organitza: Associació Afuma

11 a 14 h. Exterior de la Sala Kursaal. Obertura del Campament Reial. En el seu retorn més esperat a la ciutat, Ses Majestats els Reis d’Orient, l’Emissari Reial i el seu seguici de patges i heralds avancen la seva arribada a la ciutat, on romandran instal·lats al seu campament base, ubicat als jardins exteriors de la Sala Kursaal. Els nens i nenes vallencs podran descobrir tota la seva comitiva, contemplar el conjunt de carrosses guarnides i preparades per la nit més màgica, i saludar a Ses Majestats, tot esperant l’hora d’inici de la cavalcada. I els que encara no ho hagin fet, podran dipositar les últimes cartes i desitjos a la Bústia Reial. (Accés a l’espai només a peu, espai d’aparcament reservat exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda) Organitza: Associació per la Cavalcada de Reis. Coopera: Ajuntament de Valls.

13 h. Casa de la Vila. Recepció a Ses Majestats els Reis d’Orient per part de l’Alcaldessa, Dolors Farré, que, en nom de la ciutat, els dóna la benvinguda a Valls. Els Reis realitzaran una breu visita a la Casa de la Ciutat, vinguts des del Campament Reial i, tot seguit, saludaran als més menuts de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament, hores abans de recórrer els carres i places vallencs en la nit amb més il·lusions i nervis de tot l’any. Organitza: Associació per la Cavalcada de Reis. Col·labora: Ajuntament de Valls.

15.30 a 17.30 h. Exterior de la Sala Kursaal. Campament Reial, en la seva darrera franja horària oberta al públic. (Accés a l’espai només a peu, espai d’aparcament reservat exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda) Organitza: Associació per la Cavalcada de Reis. Coopera: Ajuntament de Valls.

18.30 h. Plaça de l’Estació. Rebuda de la ciutat a Ses Majestats els Reis d'Orient. Malgrat que aquest any han avançat la seva arribada a la ciutat i no ho han fet en tren; la ciutat els rep, en la prèvia a la Cavalcada i com és costum, des del capdamunt del passeig de l’Estació, davant l’edifici del ferrocarril, la façana del qual llueix màgicament il·luminada per a l’ocasió. Organitza: Associació per la Cavalcada dels Reis. Col·labora: Ajuntament de Valls.

Tot seguit, des de la plaça de l’Estació fins al Pati, passant per diversos carrers de la ciutat. Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que arribats a la plaça de l’Estació, es preparen a les seves carrosses. Quan tota la comitiva és a punt, inici de la Cavalcada amb els patges, heralds, cavalls, camions, músics, sonadors, timbalers i milers de joguines per als que s’han portat més bé i engrunes de carbó per als que no. Nit d’il·lusions, nervis i somnis, que comença a les places i carrers de la ciutat i acaba a les llars vallenques. Organitza: Associació per la Cavalcada dels Reis. Coopera: Ajuntament de Valls.

Nou itinerari: plaça de l’Estació, passeig de l’Estació, Vallvera, Avenir, Anselm Clavé, Font de la Manxa, ctra. Montblanc, Abat Llort, Cor de Maria, muralla de Sant Antoni, Portal Nou, muralla de Sant Antoni, muralla del Castell, Jaume Huguet i El Pati

Cap a les 20 h (aproximadament). Església de Sant Joan. Recepció de Ses Majestats els Reis d’Orient a Sant Joan, adoració i visita a la Mare de Déu de la Candela. Aquest any el Reis aturen breument la seva comitiva al seu pas pel Portal Nou, per apropar-se a visitar l’arxiprestal de Sant Joan, on tindrà lloc l’adoració. Tot seguit la cavalcada, aturada durant uns instants, reprendrà el seu itinerari des de la Muralla de Sant Antoni i fins al Pati. Organitza: Associació per la Cavalcada dels Reis. Col·labora: Parròquia de Sant Joan

A continuació. El Pati. Lliurament de la clau de la ciutat, que obre totes les llars vallenques, per part de l’Alcaldessa, Dolors Farré, i paraules de salutació de ses Majestats a les nenes i nens, vallenques i vallencs. Organitza: Associació per la Cavalcada dels Reis.