Calendari d'Events

Decennals - 2021+1 Lúmens

iconfinder calendar 115762Dimarts, 25. Gener 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

17.15 h. Des del local social de la Colla La Pessigolla, c. Avenir. Cercavila del basilisc i basilisc petit. Itinerari: Avenir, Germans Sant Gabriel, Jaume Mercadé, Gonzalez Alba, pl. Alls, Forn Nou i pl. Pilar Prim.

17.30 h. Biblioteca Popular. Obertura de l’exposició.

18 h. Pl. Pilar Prim. Presentació figura de goma del basilisc. La colla gegantera La Pessigolla celebra la sortida a la venda del basilisc de goma, impulsada per la botiga de joguines Bonifàs. Coorganitzen: Bonifàs i Colla gegantera La Pessigolla

18.30 h. Saló de Plens, Ajuntament. Presentació de la bandera cerimonial de Valls. Inspirada en la que havia sortit amb anterioritat en els seguicis processionals i que era penjada a la balconada municipal, l’ha confeccionada la sastreria vallenca de Benet Pluvinet, en una iniciativa en què han participat la comissió de cultura popular, l’Institut d’Estudis Vallencs i l’Ajuntament.

19.30 h. Museu de Valls. Visuals. «2021+1 Lúmens». Inauguració de l’exposició d’intervencions lumíniques, comissariada per Cèlia del Diego. La llum, del llatí lumen, dona nom i sentit a aquest projecte artístic que, arribant ja al seu tercer desenari, presenta nou intervencions lumíniques, la primera part d’elles instal·lades a l’edifici del pg. Caputxins. Permetrà, a més, descobrir dos nous espais recuperats per a l’art i la cultura: la nova planta expositiva del Museu de Valls i la reformada Església Sant Francesc.

Artistes participants:
Anthony McCall (St. Paul's Cray, 1946)
Félix González-Torres (Guáimaro, 1957- Miami 1996)
Kristin Oppenheim (Honolulu, 1959)
Àngels Ribé (Barcelona, 1943)
Eulàlia Valldosera (Vilafranca del Penedès, 1963)
Krzysztof Wodicko (Varsòvia, 1943)

Coorganitzen: Museu de Valls i Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, amb la col·laboració del MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona

20.30 h. Església Sant Francesc. Visuals. «2021+1 Lúmens». Obertura de les accions artístiques, comissariades per Cèlia del Diego, amb la col·laboració d'Oriol Fontdevila. Després de mesos de treballs de reparació i consolidació estructural, amb una actuació destacada en les voltes i la coberta del temple, l’antiga església dedicada a Sant Francesc de Paula del segle XVIII, acull la primera intervenció d’art contemporani d’aquest nou equipament cultural, que la ciutat està recuperant.

Artistes participants:
Gordon Matta Clark (Nova York, 1943-1978)
Rubén Verdú (Caracas, 1962)
Oriol Vilanova (Manresa,1980)

Coorganitzen: Museu de Valls i Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, amb la col·laboració del Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat i del MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona)