Calendari d'Events

Artesans alimentaris - Entre Flors

iconfinder calendar 115762Dissabte, 21. Maig 2022, 10:00 - 13:00
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Per a consumir local tenim a l’abast molts ingredients i aliments que es produeixen i/o s’elaboren en aquestes terres. Són els artesans alimentaris els que els produeixen, transformen i en fan aliments elaborats. Gràcies a ells, podem consumir-los reduint l’impacte en el transport i promovent una economia propera i sostenible. En aquest cicle visitarem petits obradors de l’Alt Camp i podrem recol·lectar plantes aromàtiques, medicinals i adventícies, i veure on s’elabora mel, vi i altres productes locals, ecològics i de qualitat. I també coneixerem les persones que hi ha al darrere, petits grans herois de l’alimentació sostenible pels quals val la pena apostar i amb qui podem fer un canvi cap a una alimentació més sana i que no destrueix el planeta.

 

> Dissabte 30 d’abril d’11:00 a 13:00h (aprox.). Visita a la finca de la Francisca Espinosa del projecte “Aromáticas del Gaia” (Montferri).
De la mà de la Francisca i la seva llarga experiència en el coneixement de les plantes aromàtiques i medicinals descobrirem com identificar, cultivar, conservar i, n’aprendrem les seves propietats i utilització per cuidar la nostra salut i el nostre entorn.
Punt de trobada aparcament de l’Hort del Carme per sortir amb cotxe particular cap a Montferri.
Cal portar calçat còmode i aigua.

 

> Dissabte 21 de maig de 10:00 a 13:00h (aprox.). Visita a l ́obrador i a les arnes d’abelles amb tast de les mels de “Entre Flors” (Montferri).
A “Entre Flors” practiquem una apicultura respectuosa, local, artesana i de qualitat. Treballem amb unes 300 arnes d’alces i transhumants, amb abella autòctona. La nostra formació en el camp de l’educació i la medicina, ens motiva a voler compartir els beneficis que les abelles suposen tant per l’entorn com per la salut personal; i així ho intentem reflectir en els nostres productes i accions.
Punt de trobada aparcament de l’Hort del Carme per sortir amb cotxe particular cap a Montferri.
Per la visita a les arnes caldrà portar botes i mitjons llargs. Compte els al·lèrgics a les abelles!

 

> Dissabte 11 de juny de 10:00 a 13:30h (aprox.). Caminada, visita i tast de vins al Celler “DascaVives“ (Valls).
Dasca Vives som una finca familiar formada pel Josep i l’Alba, que vivim a la comarca de l’Alt Camp i que ens dediquem a la pagesia. Cultivem de manera agroecològica i biodinàmica els conreus tradicionals de vinya, oliveres, ametllers, avellaners, garrofers i sembrat. Amb el nostre projecte donem continuïtat al cultiu de les terres familiars, reconvertint-les en ecològiques i transformant els productes perquè arribin directament al consumidor final.
Punt de trobada Centre Cívic.
Cal portar calçat còmode i aigua. El tast només és per a majors de 18 anys.

 

Organitzadors: Valls en transició, Increïble comestible-Valls, AdELA.

Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia.