Calendari d'Events

Festa Major de Sant Joan - Vigília de Corpus

iconfinder calendar 115762Dissabte, 18. Juny 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

10:30 h. Institut d’Estudis Vallencs. Cloenda del #Convit2022. Valoració del projecte amb els participants. Organitza: Valls per la Llengua.

11:30 h. Pl. Alls. Contacontes amb Vivim del Cuentu: Què els passa a les fruites i les verdures? No us perdeu aquesta aventura esbojarrada on les fruites i les verdures intentaran ser les protagonistes del conte! No sabem si el narrador se'n sortirà i si elles ho posaran gaire fàcil, però segur que quedaran ben acolorides amb les il·lustracions en directe del Sebastià Serra. Des dels 3 anys. Organitza: Llibreria Tram. Col·laboren: Vivim del Cuentu - Baula Editorial.

12 h. Institut d’Estudis Vallencs. Cloenda del #Convit2022. Presentació del llibre “Treu la galleda! (el català s’enfonsa, però tu el pots salvar)”, a càrrec de l’autor, Gerard López. Organitza: Valls per la Llengua.

12 h. Des de p. Caputxins, davant del Santuari del Lledó. Cercavila inaugural del Ball de Pastorets de Valls. Acompanyats pel balls de pastorets de Reus i Vilafranca del Penedès que actuen com a padrins, i el ball de pastorets infantils de Valls. El ball de pastorets formava part del seguici cerimonial i està documentat des de 1635. La recuperació ha anat a càrrec d'un grup d'exballadores i exballadors del ball infantil amb el suport de l'Associació Cultural l'Espardenya. La música per a mitja cobla ha estat creada per Pol Figuerola, el disseny de vestuari per Mercè Gaya, i la seva confecció per Sara Esteban. Organitza: Ball de Pastorets. Itinerari: p. Caputxins, Font de la Manxa, c. Jaume Huguet, Pati, la Cort, pl. Blat, pl. Església i pl. Arcs del Celler del Paborde.

12:30 h. Pl. Pilar Prim. Presentació del conte sobre els Gegants de Valls, dins la col·lecció Els Contes de la Festa Major amb els autors Francesc Domènech i Júlia Olivella i el director de la col·lecció, Roger Roig. Organitza: Cossetània Edicions.

13 h. Pl. Arcs del Celler del Paborde. Presentació del Ball de Pastorets de Valls. Apadrinats pels balls de pastorets de Reus i Vilafranca del Penedès, i amb el ball de pastorets infantil de Valls, acompanyats dels respectius grups de música. Organitza: Ball de Pastorets de Valls. Col·labora: Associació Cultural l'Espardenya.

16:30 h. Seu social Colla Joves Xiquets de Valls. Homenatge als difunts de la Colla.

17:30 h. Pl. Blat. Festa d'apadrinament del basilisc petit. Després que nasqués virtualment per Sant Joan del 2020, ha arribat el moment d'apadrinar-lo i de celebrar-ho al carrer acompanyat d'altres bèsties infantils que hi estaran exposades. Organitza: Colla Gegantera La Pessigolla.

18 h. Local social Colla Joves Xiquets de Valls. Assaig especial. En acabar, sopar casteller i concert amb Terra ferma i les dj's Pdetas.

18:30 h. Des de pl. Blat. Festa d'apadrinament del basilisc petit. Cercavila. Itinerari: c. Cort, el Pati, González Alba, pl. Alls, Forn Nou, Sant Pere, Sant Antoni, Major i pl. Blat. Organitza: Colla Gegantera La Pessigolla.

19 h. Local social Colla Vella dels Xiquets de Valls. Assaig general.

19 h. Pl. Zeta. Assaig del bou i el bouet, l'últim abans de sortir al carrer oficialment. Organitza: Bou. Col·labora: Casal Popular La Turba.

19 h. Campanars de Sant Joan Baptista i Sant Antoni. Toc manual de campanes de vigília de Corpus. Organitza: Campaners. Col·labora: Parròquia de Sant Joan Baptista.

19 h. Des de pl. Blat. Tomb dels gegants en la vigília de Corpus. Recuperació de la sortida dels gegants de la Ciutat en la vigília de Corpus, anunciant la festa, amb el recorregut històric i tradicional pels carrers i places del Centre Històric. Itinerari: pl. Blat, c. Cort, el Pati, c. en Bosc, Sant Antoni, Sant Sebastià, Santa Úrsula, pl. Escudelles, c. Metges, pl. Fusta, costa de Puntarró, pl. Garrofes, c. Carnisseria, Major i pl. Blat.

21 h. Pl. Zeta. Sopar de pa i porta. Porta el teu sopar per compartir aquesta prèvia de la VallsFMPopular. Organitza: Bou de Valls. Col·labora: CP La Turba.

22 h. Pl. Zeta. Ball folk. L'inici de la VallsFMPopular fa anys que va marcat per les tonades folks del país. Enguany un altre grup folk inundarà la plaça per fer ballar a tothom. Organitza: Bou de Valls. Col·labora: CP La Turba.