Calendari d'Events

Festa Major de Sant Joan - Avantvigília de Sant Joan

iconfinder calendar 115762Dimecres, 22. Juny 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de primera hora fins a la posta del sol. Casa de la Ciutat, pl. Blat. L’àliga al balcó.

11 h. Circ de Valls, c. Montserrat, al costat de La Circoteca - zona Portal Nou. Circ social: Baires Bozzà (Montblanc - Buenos Aires) presenta 'Bozzà!' Una aventura circense de cinema negre en què un ineficient detectiu s'enfronta al cas més important de la seva vida, acompanyat de la seva inestimable ajudant. Jazz i tango es fusionen en una trama absurda i amb segell personal, que desencadena números de tècniques aèries, acrobàcia i perxa en equilibri... que ens acaben desvelant qui és qui en aquesta particular història tragicòmica. Entrada exclusiva per als usuaris de la residències Alba i Montserrat Cuadrada. Organitza: La Circoteca - El Circ de Valls.

11:30 a 12h. Pl. Blat. A Valls fem Taca d'Oli. Més de 170 concentracions per fer costat a tots els exiliats, perseguits, multats, empresonats per exercir drets humans fonamentals. Organitza: Avis i àvies de A Valls fem Taca d’Oli.

18:30 h. Pl. Oli. Representacions de balls parlats amb el ball de pastorets i el ball de gitanes.

19 h. Institut d'Estudis Vallencs. Inauguració de la nova vitrina d'arqueologia. Sigillates, elements d’ostentació a la vil·la romana del Vilar. Organitza: Comissió d'Arqueologia de l'IEV.

21 h. Centre Cultural. Teatre. El gran comediant, de Joel Joan i Héctor Claramunt, amb la interpretació del mateix Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Àfrica Alonso i Eduard Muntada. Una divertida comèdia que posarà a prova l’amistat entre dos actors. Després de l’èxit de la seva darrera producció, Escape Room, torna el tàndem Joan & Claramunt amb aquesta nova comèdia sobre l’èxit, la gelosia i l’amistat. Preus: 22/24 €; 18/20 € Carnet Amics dels Teatres. Promoció Jove 3 X 30 X 30. Promo3 per a persones en situació d’atur.

21 h. Des del Pati Correfoc infantil amb el drac petit i el ball de diables petit de Valls, amb artificis proveïts per la Pirotècnia Catalana, de Vimbodí i Poblet. Itinerari: c. d’en Bosch, Sant Antoni, Sant Sebastià, Santa Úrsula, Escudelles, Santa Margarida, Carnisseria, Major i Blat.

21:30 h. Muralla del castell 39. Antiga casa pairal de Cèsar Martinell. Obertura de la capelleta votiva de Sant Joan Baptista. Guarnida amb una enramada, la moixiganga obre la capella popular dedicada al patró de Valls i encén la llàntia per la festa. Organitza: UAF.

22:30 h. Arcs del celler del Paborde. Representació completa de la moixiganga, escenificada amb tots els seus quadres. Organitza: UAF.

23 h. Pl. Oli. Concert. The Sey Sisters: We Got Your Back Tour. Trio espectacular de veus integrat per tres germanes de descendència ghanesa que, amb el soul i un estil pop impregnat de sonoritats africanes, lluiten contra la injustícia, per la defensa dels drets humans i per transmetre esperança en el futur. Combinen vibrants harmonies i ritmes contagiosos per reivindicar el seu espai i la seva identitat com a afrodescendents. Emoció i energia en estat pur en un cercle apassionant de bona energia i aire fresc que commou l'ànima i remou consciències en escoltar el seu missatge antiracista i feminista.

23 h. Aparcament Hort del Carme. Primer concert de solsticidi: The Tyets + Smoking Souls + Tremenda Jauría.

The Tyets. Banda referencial de la música urbana en català, amb la seva particular fusió de trap i reggaeton, trapeton, en una proposta sonora tropical, fresca i desenfadada.

Smoking Souls. El quartet valencià de Pego fa esclatar el seu cinquè disc amb cançons plenes d’energia elèctrica i rock d’autor amb el nom de La cura. El projecte més boig de tots els que han facturat fins ara.

Tremenda Jauría. El rock, punk, reggaeton i l'electrònica de les de Madrid prenen més protagonisme amb nou cd i cançons molt més orgàniques en què no falta distorsió a les guitarres ni subgreus als baixos.

Espai amb servei de Punt Lila.

Espai coorganitzat per Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, Associació A Jud-Àfrica, Associació cultural L’Aleta, C.F. Atlètic Valls, Club Futsal, Club Nàtrix, Colla Gegantera La Pessigolla, Llumull Accions Audiovisuals, Timbalers de la Confraria de Lepant i Ajuntament, amb la participació de La Marruixa.