Calendari d'Events

Recepció a les Úrsules

iconfinder calendar 115762Dissabte, 22. Octubre 2022, 11:30
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Recepció a les Úrsules

11.30 h. Ajuntament

A Valls, dir-se Úrsula té un component especial, tan carismàtic com entranyable. Lalcaldessa de la ciutat manté aquest moment especial de trobada amb les dones que perpetuen el nom de la copatrona.

 

Tritlleig de campanes de la vigília de Santa Úrsula

12.00 h. Des del campanar de Sant Joan

Els campaners de Valls emularan el ja tradicional toc de vigília des del campanar de Sant Joan. És un dels tocs més complets del calendari campaner de Valls i només sona cinc vegades al llarg de l’any.

 

Encesa de 21 morterets

Simultàniament. Ajuntament

Salutació d’honor a la ciutat amb l’esclat de 21 morterets i tronada final, que seran disparats per les Úrsules des del balcó de l’Ajuntament.

 

Tomb de la vigília de Santa Úrsula amb els gegants de la ciutat

A continuació. Des de la plaça del Blat

Com és de consuetud, el Lladrefaves, la Gegantona, la Geganta i el Gegant de la Porra anuncien a la població la festa patronal amb un tomb per la ciutat durant el migdia de la vigília de Santa Úrsula. El tomb es realitzarà principalment pel centre històric al so dels grallers Blu’s.

Itinerari: plaça del Blat, Cort, el Pati, Jaume Huguet, Teatre, plaça del Quarter, Anselm Clavé, Germans de Sant Gabriel, Muralla del Castell, plaça Sant Francesc, Sant Antoni, Sant Sebastià, Santa Úrsula, Escudelles, Metges, plaça de la Fusta, costa Puntarró, Garrofes, Carnisseria, Jueus, Escrivania, Arcs del Celler del Paborde, Església i plaça del Blat.