Calendari d'Events

Correfoc de Santa Úrsula 2022

iconfinder calendar 115762Dissabte, 22. Octubre 2022, 19:45
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Emblemàtic espectacle que impregna Valls de foc i del vermell dels diables. Llucifer, la Diablessa i tota la colla de diables amb els dracs i el Bou Tradicional despleguen tots els estratagemes per tal de conquerir la vila i els seus habitants.

Ball parlat dels diables

19.45 h. Plaça del Blat

Escenificació de la crida de Llucifer al conjunt de diables que sortiran d’un Ajuntament en flames per escampar el seu foc i maldat per tota la ciutat.

Pujada dels dracs, el Bou Tradicional i els diables

20.15 h. Carrer de la Cort

Els carrers i places comencen a tremolar amb el toc de tambors. Els diables es van apoderant de Valls mentre van fent ruta. Se’n prepara una de grossa!

Enceses de lluïment i correfoc

20.30 h. El Pati

Demostració de poder dels elements del mal. La plaça espetegarà amb tota la força dels diables: carretilles, trons i sortidors ompliran de so, foc i fum el cor de la ciutat de Valls.

I, a continuació, disbauxa i perversió infernal pel centre històric del correfoc, amb el Drac Petit de Valls, el Drac de Valls, el Bou Tradicional de Valls, el Ball de Diables infantil i Ball de Diables de Valls. Acompanyament musical de la mitja cobla Bufalodre amb els dracs i dels grallers Blu’s amb el Bou Tradicional vallenc.

Itinerari: el Pati, Gonzàlez Alba, plaça dels Alls, Forn Nou, Sant Pere, Sant Antoni, Sant Sebastià, Santa Úrsula, plaça de les Escudelles, Metges, Carme, Carnisseria, Jueus, Escrivania, Arcs del Celler del Paborde, plaça de l’Església i plaça del Blat.

Versots satírics i baixada de l’arcàngel

Finalment, a la plaça del Blat

Els diables de Valls repassaran amb to de sàtira els darrers esdeveniments del poble i tots els grups participants al correfoc faran el darrer esclat diabòlic. Tot plegat clourà amb la icònica baixada de l’arcàngel Sant Miquel per derrotar i foragitar les forces del mal.

PRECAUCIÓ – ACTES DE FOC

Cal protegir-se amb roba llarga de cotó, barrets adequats i ulleres de protecció, i també es recomana protecció auditiva. Cal evitar acostar-s’hi amb cotxets per a nadons i altres objectes similars. També cal protegir els vidres en comerços i cases per on passa el recorregut, recollir tendals, banderes i roba dels balcons, tancar finestres, etc.