Calendari d'Events

Festa de Cloenda de la Fira Santa Úrsula 2022

iconfinder calendar 115762Diumenge, 23. Octubre 2022, 18:00
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Concert de gralles amb els Blu’s

18.00 h. El Pati

Els Blu’s són un grup de grallers de Valls nascut l’any 2012. Les ganes de 4 amics de poder tocar repertori que fins aquell moment no s’havien pogut plantejar va fer que comencessin a assajar, i aquell mateix any ja van fer el seu primer concert. El 2013 comencen a tocar a la festa major de Sant Joan, dels quals ja en són uns habituals. La seva activitat és principalment pel Camp de Tarragona, on participen en cercaviles i ofereixen concerts. En aquesta ocasió, ens oferiran un concert ben animat, amb músiques del repertori tradicional per a gralla i alguna peça més actual.

Desenfaixada d’El casteller a càrrec de lambaixadora dels Xiquets de Valls, Pilarín Bayés

19.00 h. El Pati

Durant la temporada 2022, la il·lustradora Pilarín Bayés ha tingut la responsabilitat d’explicar arreu com entenem i vivim el fet casteller. Acte simbòlic de tancament dels actes de la Fira de Santa Úrsula. Lescultura representativa del fet casteller que presideix la cèntrica plaça vallenca i que ha perdurat enfaixada durant tot el cap de setmana serà desenfaixada com a representació del tancament del cap de setmana casteller. L’acte serà tutelat per l’alcaldessa de Valls i els caps de colla d’ambdues agrupacions dels Xiquets de Valls.

Back2Classics, de la Cia. Planeta Trampolí

Seguidament. El Pati

El circ podria ser l’art escènic que aglutina, en molts casos, el lema casteller ‘força, equilibri, valor i seny’ definit per Josep Anselm Clavé el 1867 a la composició coral Los Xiquets de Valls. Mirarem ben amunt, se’ns glaçarà la respiració, aplaudirem i celebrarem la consecució de les figures acrobàtiques.

Back2Classics és un espectacle de llit elàstic fresc, proper i íntim per a tota la família on el circ més clàssic es fusiona amb cultures urbanes a través del ball, la música i lart de l’escratx amb vinils.

Focs d’artifici

En acabar l’espectacle de circ. El Pati

Acabarem aquesta Fira de Santa Úrsula tornant a mirar amunt. Sonora tronada aèria per posar el punt final a les festes en honor de Santa Úrsula 2022. A càrrec de la Pirotècnia Estalella, la centenària empresa fundada a Barcelona el 1916 per on han passat quatre generacions d’artesans pirotècnics i que té la seva planta de producció a l’Alt Camp, concretament a Rodonyà, amb unes modernes instal·lacions inaugurades el 2009. Focs artificials km 0 per posar el punt final a les festes del km 0 casteller.