Calendari d'Events

Presentació de l'opuscle extraordinari del 75è aniversari del misteri de la Crucifixió de Jesús

iconfinder calendar 115762Divendres, 19. Gener 2024, 19:30
iconfinder calendar 115762

Acte de presentació de l'opuscle extraordinari del 75è aniversari del misteri de la Crucifixió de Jesús a càrrec del Pare Abat del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, Fra Octavi Vilà i Mayo.

La Germandat de la Crucifixió és una de les entitats més antigues de la ciutat que actualment estan en actiu. Al llarg de la seva història ha tingut diferents misteris, amb els quals ha participat a les processons de Setmana Santa. L'últim d'aquests misteris és amb el que actualment participa a la Processó del Sant Enterrament, que va ser realitzat per l'Escola del Treball de Valls l'any 1949. El projecte va estar dirigit pel mestre d'escultura Joan Borrull i Soler, amb la participació dels alumnes d'escultura Ignasi Ferré i Cabré, Pere Benaiges i Buyó, i Joan Ferré i Briansó; els de treballs de fusteria els van realitzar els alumnes de l'aula de fusteria de Magí Ferrando i Canela; i la mecànica del xassís ho va coordinar el professor Joan Güell i Bonet.

Per tal de commemorar el 75è aniversari del misteri de la Crucifixió de Jesús s'ha confeccionat un extens programa d'actes, el qual donarà inici aquest mes de gener i s'allargarà fins al mes de maig. El primer acte programat serà la presentació d'un opuscle extraordinari que s'ha editat expressament per la commemoració. En aquesta publicació hi ha recollida la història de la Germandat de la Crucifixió a través de diferents articles, fotografies inèdites, el programa d'actes i altre material referent a la Setmana Santa vallenca.

 

Institut Serra de Miramar
Plaça del Quarter, 1
Valls