El campanar més alt de Catalunya

El campanar més alt de Catalunya

El campanar més alt de Catalunya

 

El campanar de l'església de Sant Joan és tot un símbol de la ciutat. La seva espectacular alçada, 74 metres, el converteix en el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya i en un privilegiat mirador del Camp de Tarragona. Des del replà de les campanes es poden albirar els pobles i camps de fins a 5 comarques diferents.

Les obres de construcció d'aquest giny de pedra i ferro van començar al mes de març de 1896. L'autor del projecte va ser l'arquitecte barcelonès Francesc Villar i de l'execució de les obres es va encarregar el mestre vallenc Joan Oller. Després d'uns mesos, durant la festivitat de Santa Úrsula de 1897, el flamant campanar nou va ser beneït en un acte que va suposar un gran esdeveniment per la ciutat de Valls.

Al llarg dels anys, la pedra calcària utilitzada a l'obra va ser causant d'un greu procés de degradació de l'estructura. Els treballs realitzats per la Comissió prorestauració del campanar de Valls i les aportacions econòmiques de molts vallencs va permetre la consolidació i restauració de tota la pedra de la part superior de l'edificació, mitjançant un treball laboriós que va començar l'any 1984.

 

 

          IMATGES DEL RECORD