Museu de Valls

Museu de Valls

Museu de Valls

 

El Museu de Valls conté una important col·lecció. La col·lecció està formada per més d'un miler de peces entre pintures, majoritàriament, escultures i dibuixos dels més importants artistes del nostre país. Cronològicament la col·lecció arrenca l'any 1875 i arriba fins a l'actualitat. S'inicia l'itinerari artístic amb la pintura del realisme tradicional, on podem veure obres de F. Galofre Oller, Josep Marqués i Baldomer Galofre.

Museu de Valls L'Escola d'Olot, el modernisme i el paisatge d'influència impressionista són presents en les obres d'Isidre Nonell, Eliseu Meifrén, Dionís Baixeras, Enric Galwey i Joan Llimona; i els seus epígons Ricard Urgell, Iu Pasqual, Francesc Vayreda i Pere Gussinyé, i també Marià Llavanera i Ignasi Mallol.

De la primera avantguarda hi trobem una de les joies del museu, la col·lecció de pintures, escultures i joies de Manolo Hugué. Així mateix trobem diverses peces d'artistes com Olga Sacharoff o Francesc Domingo amb obres, en aquell moment, vinculades a l'avantguarda. Les pintures de Joaquim Sunyer i les escultures d'Enric Casanovas són les més paradigmàtiques del moviment noucentista, així com les obres dels seus continuadors com Pere Pruna i Manuel Humbert.

El museu té una bona representació dels artistes de la postguerra. Dels de la línia més clàssica representada per Josep M. Mallol Suazo, Josep Amat, Rafael Durancamps, Joan Serra o Emili Bosch Roger a la línia més rupturista com Joan Miró, Antoni Tàpies o Joan Brossa. Artistes com Ramon Rogent, Josep Hurtuna, Josep M. De Sucre, Santi Surós, Apel·les Fenosa, Antoni Cumella, Modest Cuixart, Jordi Mercadé, Josep Guinovart, Marc Aleu o Albert Ràfols Casamada, estan presents al fons del museu.

Cal destacar també per la seva importància la col·lecció de pintures i joies de Jaume Mercadé i la d'escultures de Josep Busquets. De les últimes generacions el museu té obres de Llimós, Bartolozzi, Xavier Grau, Isao i Frederic Amat; i d'artistes de fora de Catalunya es compta amb una petita representació però important amb obres de Chillida i Palazuelo.

El museu també té una petita col·lecció de fotografia amb obres de Francesc Català-Roca, Pere Català Pic, Pere Català Roca, Joaquim Gomis, Colita, Xavier Miserachs, Ramon Masats i Oriol Maspons, entre altres. L'últim fons que ha ingressat al museu és una col·lecció de 100 gravats, de Daniel Giralt-Miracle, on hi són representats més de vuitanta artistes catalans, espanyols i estrangers.

El fons del museu s'ha constituït a base de donacions o dipòsits de mecenes entre els quals volem destacar al Dr. Estil·les, al matrimoni Rodon Giró, a Francesc Blasi Vallespinosa, a Maria Galofre, a Cèsar Martinell, a Francesc Català-Roca i a Daniel Giralt-Miracle.

 

També us pot interessar: Capella de Sant Roc

 

Adreça: Passeig dels Caputxins, 18   -   43800 Valls

Horaris del Museu:

Dimarts a dissabte d’11 a 2 i de 5 a 8 de la tarda.

Diumenges i festius d'11 a 2 del migdia.

Dilluns tancat.

El Museu tanca els dies 1 i 6 de gener, el Divendres Sant i Diumenge de Pasqua, el 25 i 26 de desembre.

Telèfon de contacte: 977.606.654

Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.