S'amplia l'oferta de cursos de l'Oficina de Català de Valls

S'amplia l'oferta de cursos de l'Oficina de Català de Valls

S'amplia l'oferta de cursos de l'Oficina de Català de Valls

L'Oficina de Català de Valls, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya, ha ampliat els cursos que ofereix. Així, aquest mes de setembre s'ha iniciat l'activitat formativa en els nivells Bàsic, Elemental i Suficiència, un nivell més del que es va oferir el curs passat i, amb la previsió, d'augmentar-ne un altre de cara al curs vinent. Avui, el regidor d'Ensenyament, Martí Barberà, la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa M. Ibarz, i la tècnica de l'Oficina de Català de Valls, Carme Leiva, han presentat el nou cicle de cursos, destacant la consolidació del servei a Valls des de la seva creació l'any 2010.

L'ampliació de l'oferta formativa té com a objectiu donar continuïtat a la formació en català a totes aquelles persones que volen completar un determinat nivell i progressar i, d'altra banda, cobrir les necessitats formatives de la població no catalanoparlant, que vol aprendre a parlar català per poder desenvolupar-se en tots els àmbits, o bé catalanoparlants que no tenen un nivell adequat de coneixement de la llengua que els hi permeti ser del tot autosuficients. En aquest sentit, l'Ajuntament incrementarà la seva aportació econòmica per ampliar els cursos.

Des de la seva creació, l'any 2010, l'Oficina de Català ha realitzat 59 cursos i ha format un total de 1.374 alumnes. Els certificats dels cursos que obtenen els alumnes són equivalents als de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat i, a la vegada, tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).

D'altra banda, durant la presentació de la nova oferta formativa, s'ha destacat que en les 10 edicions del programa de Voluntariat per la Llengua s'han format un total de 100 parelles lingüístiques. Aquest programa facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llençar a parlar-lo el puguin practicar, amb l'ajut de voluntaris catalanoparlants, en un context real i distès.