Projecte de la vorera de l'entrada a Valls per la carretera de Barcelona

Projecte de la vorera de l'entrada a Valls per la carretera de Barcelona

La Junta de Govern ha aprovat la memòria tècnica valorada de construcció d’una nova vorera a l’antiga travessera de la carretera de Barcelona amb un pressupost de 74.961 euros IVA inclòs. Amb les obres, que s’iniciaran a finals d’aquest mateix any, es millorarà l’accés a peu a la ciutat per aquesta zona, en especial per als veïns dels barris de la Colla Vella i dels Pisos de Clols. La nova vorera tindrà una longitud de 440 metres, en concret el tram entre la rotonda de l’N-240 fins a la plaça de Sant Francesc, incloent també el pont d’accés a Valls

El projecte també inclou plantar 8 plataners nous, que s’afegiran a la cinquantena d’arbres que hi ha en aquesta entrada de Valls, a més de la instal·lació de la xarxa de rec corresponent. Amb les obres, també s’aprofitarà per fer la reserva per a la instal·lació en el futur de nou enllumenat, així com també per a serveis de fibra òptica.

Altres acords de Junta de Govern

- Acord d’avinença expedient d’expropiació casa Muralla Sant Francesc. La Junta ha aprovat l’acord d’avinença amb els propietaris de l’immoble situat a la muralla de Sant Francesc núm 15A per un import total de 25-757 euros. Aquesta és la quarta finca que l’Ajuntament adquireix en aquesta illa de cases situades entre la muralla i el carrer de Sant Francesc on, tal i com preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic, està previst esponjar urbanísticament i procedir a recuperar patrimonialment l’antiga muralla medieval.

- Convenis socials amb la Fundació La Caixa. La Junta ha aprovat els dos convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació la Caixa que preveuen una aportació de l’entitat de 24.500 euros. Aquests convenis anuals permeten la col·laboració econòmica de la Caixa amb els diferents projectes socials i educatius que s’impulsen des de la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament.

- Adjudicació del contracte del servei d’estudi assistit. La Junta de Govern ha aprovat adjudicar fins el maig de l’any 2018 a l’Associació per la Joventut, Adolescents i Projectes per a la Infància el contracte del servei municipal d’estudi assistit, per un import anual de 28.000 euros.

- Convocatòria ajuts a associacions i entitats socials. La Junta ha aprovat la convocatòria per a la concessió d’ajuts per a l’any 2016 a les associacions i entitats de l’àmbit social. Aquestes subvencions estan destinades a les entitats socials vallenques que participen a la taula de cohesió social i tenen com objecte col·laborar amb el finançament de les despeses de manteniment de les seves activitats.

Altres informacions

- Projecte millora enllumenat Barri Antic. L’Ajuntament ha procedit aquesta setmana a licitar de nou el projecte de millora de l’enllumenat públic del Barri Antic. Aquest projecte s’ha d’executar abans d’acabar l’any ja que està subjecte a finançament del programa de la Llei de Barris. Una impugnació presentada per part d’una empresa a la licitació amenaçava en aturar de manera total el projecte i impedir que aquest s’executés abans d’acabar l’any, amb el risc que això comportava de perdre la totalitat de la subvenció per aquest concepte. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha procedit a iniciar de nou la licitació, incloent la major part del que estava previst inicialment. D’aquesta manera, es manté la inversió en 29 dels 33 carrers i places que ja estaven programats d’entrada. En concret, s’actuarà als carrers de Sant Francesc, Metges, Santa Úrsula, Enxaneta, General Reding, March Anton, Flavià, Santa Marina, Pouet, Sant Sebastià, Figuereta, dels Bous, plaça de la Fusta, Major, Sant Antoni, Carnisseria, Costa del Puntarró, plaça de les Garrofes, Peixateria, Roser, Forn Nou, Sant Pere, plaça dels Alls, d’en Bosc, Nou, Santa Anna, de la Zeta, d’en Gassó, entorn Museu Casteller i plaça de l’Oli. No formaran part d’aquesta licitació la millora de l’enllumenat a la plaça del Blat, carrer de la Cort, les lluminàries decoratives dels arcs del Celler de Paborde i Portal Nou, tot i que en aquest últim cas s’ha inclòs en la licitació com a millora a oferta per part de les empreses. El pressupost de la licitació que ara s’ha obert és de 250.011 euros IVA inclòs.

6 d’octubre de 2016